CELLULAR FILL

Иновативен третман за регенерација и подмладување на кожата

 

Cellular Fill е третман при кој се комбинираат ефектите на длабока ревитализација и лифтинг, бидејќи истовремено се аплицираат несврзана хијалуронска киселина и крвна плазма збогатена со тромбоцити.

Хијалуронската киселина има ефект на ревитализација и хидратација, а плазмата збогатена со тромбоцити (PRP) ја стимулира регенерацијата на кожата на клеточно ниво, го активира колагенот и ја подобрува циркулацијата на крвта. Овие две компоненти делуваат истовремено во синергија, интензивирајќи го ефектот.

 

Кога Cellular Fill е вистински избор?

Cellular Fill влијае на намалување на брчки, лузни од акни, неправилности на кожа, делува на затегнување и подмладување на кожата на лицето, вратот, деколтето и рацете.

Идеален е за сува кожа на која и треба длабока хидратација со лифтинг и ефект на свежина.

Третманот е ефикасен и за зрела кожа на која и е потребно враќање на тонусот и ублажување на брчките.

 

Кои се предностите на оваа метода?

-изразена хидратација и регенерација на кожата

-100% природен третман

-долготрајни резултати

-нема никакви несакани ефекти

 

Кои регии можат да се третираат?

Лице, врат и деколте, како и тело -бикини зона, внатрешност на надлактиците, стомак, зглобови, лакти, колена -и сите останати делови на кои е потребен волумен и благо затегнување, враќање на тонусот.

 

Како се изведува процедурата и колку долго трае?

Процедурата во Anti Aging Center by Promoitalia се изведува под локална анестезија во вид на крем и трае околу 45 минути. По вадење на мала количина на крв од пациентот, истата се центрифугира за да се издвојат факторите на раст, тромбоцити и матични клетки и се додава ДНК активатор (патентирана метода на Promoitalia). Потоа PRP-то се меша со хујалуронска киселина и се добива единствениот Cellular Fill кој се аплицира во саканата регија. Процедурата е потполно безболна, а веднаш по третманот може да се вратите на секојдневните обврски.

 

Кога се видливи ефектите од Cellular Fill третманот?

Веднаш по третманот се познава хидрираност на кожата и благ лифтинг, а ефектите од процедурата се зголемуваат во наредниот период, а полниот ефект е по две недели.

 

Колку третмани се потребни?

Во зависност од тоа што е целта на процедурата, специјалистот на бесплатната консултација одредува колку пати треба да се повтори третманот, за резултатите да бидат адекватни, што зависи од типот на кожата, годините на пациентот и индикациите на кои се применува.

Во принцип, за најдобар ефект се советува да се направат три третмани на растојание од по еден месец.

 

Како се одржуваат постигнатите резултати?

По иницијалните третмани, се советува третман за одржување на секои 6 месеци до 1 година.

 

СЕКОЈ МЕСЕЦ ANTI AGING CENTER BY PROMOITALIA ГИ РАДУВА СВОИТЕ ПАЦИЕНТИ СО ПОПУСТИ НА НЕКОЛКУ ТРЕТМАНИ.ИНФОРМАЦИИТЕ ЗА МОМЕНТАЛНИТЕ АКЦИИ МОЖЕТЕ ДА ГИ ВИДИТЕ НА НАШИОТ САЈТ www.antiagingcenter.mk ИЛИ НА ФЕЈСБУК  И ИНСТАГРАМ СТРАНИЦАТА. 

net

https://www.facebook.com/AntiAgingCenterMK/

https://www.instagram.com/antiagingmk/