Прес

ACNE-TREATMENT-e1619182809592

ЛАСЕРСКО ЛЕКУВАЊЕ НА АКНИ

Ласерско лекување на акни е брза, безбедна и ефикасна метода со која успешно се лекуваат комедогени, папуларни, папулопустуларни и цистични акни.

 

Етиологијата за појава на акни сеуште не е во потполност позната. Се смета дека четири фактори се пресудни, а еден од нив е населување на микроорганизми. Во пубертет се активираат себацеални жлезди па кожата станува помрсна и погодна за развој на микроорганизми.

Посебно е значајно населувањето на липофилната бактерија Propionbacterium acnes.

Propionbacterium acnes се наоѓа во самата себацеална жлезда и на површината на кожата, ја нема во дермисот. Бактеријата ослободува бројни ензими, протеолитични, липолитични и сахаролитични. Продуктите од разградувањето настанати под дејство на овие ензими дифундираат од себацеалните жлезди во дермисот и таму развиваат воспаление. Овие разградни производи предизвикуваат хемотакса на различни леукоцити, најмногу на неутрофилите, и го активираат имунолошкиот систем. На површината на кожата ова се манифестира како воспаление. Бројот на бактерии е пропорционален на количината на себумот па целта во терапијата на акни е да се редуцира бројот на присутни бактерии и да се намали лачењето на себумот. Токму тој ефект се постигнува со примена на ласер во терапијата.

 

Како делува ласерот?

Ласерот за акни, благодарение на комбинацијата на светлосната – оптичка енергија и енергијата на биполарните радиобранови, делува директно на себацеалните жлезди во кожата. Спектарот на сина светлина влијае директно на Propionbacterium acnes во каналите на себацеалните жлезди. Доаѓа до фотодинамичка реакција помеѓу плавата светлина и фотопорфирините кои се составен дел на бактериската мембрана (фотоосетливи молекули), што резултира со оксидација и ослободување на слободните радикали кои доведуваат до оштетување на клеточната мембрана и потполно уништување на бактериите. Бројот на Propionbacterium acnes се редуцира и се стопира процесот на инфламација во себацеалните жлезди. Црвениот и инфрацрвениот дел на светлосниот спектар, како и биполарни радиобранови имаат термички ефект на подлабоките делови на себацеалните жлезди, што резултира со намалена продукција на себум.

 

Дали третманот е болен?

Секоја индивидуа има своја специфична, различна реакција и сопствено искуство поврзано со доживувањето на третманот, кој трае од 5-30 минути, во зависност од регијата која се третира. Во повеќето случаи ласерското лекување на акни е сосема пријатен третман и покрај тоа што благото чувство на пецкање е вообичаено.

 

Колку третмани се потребни и кога се гледаат првите резултати?

Ласерското лекување на акни е безбеден и ефикасен третман кој се спроведува во серија од 2-4 третмани, на растојание од една недела. Резултатите се индивидуални бидејќи секогаш постојат клиенти кои реагираат побрзо или поспоро, но кај повеќето подобрувањето се гледа веднаш после првиот третман.

 

Дали се потребни дополнителни третмани?

Со ласерот се третираат постоечките акни, но генетските и енвиронментални фактори можат да предизвикаат појава на нови акни, па понекогаш после првата серија е потребно да се направат и дополнителни третмани.

 

Што е потребно да се знае пред и по ласерските третмани за акни?

Различни фактори, како што се храна, физичка активност, животни навики и слично имаат индивидуално влијание на појавата и степенот на инфламација на акните, па е неопходен консултативен преглед пред избирање на тераписки протоколи.

По спроведување на тераписки ласерски третмани неопходно е да се продолжи со соодветна нега на кожата на лицето и придржување кон дадените рекомендации. Заради одржување на постигнатите ефекти, потребно е повремено да се спроведуваат третмани за чистење на лице, особено кај лицата со мрсна кожа и проширени пори, со што се спречува појава на нови воспалителни процеси и акни.

 

СЕКОЈ МЕСЕЦ ANTI AGING CENTER BY PROMOITALIA ГИ РАДУВА СВОИТЕ ПАЦИЕНТИ СО ПОПУСТИ НА НЕКОЛКУ ТРЕТМАНИ.ИНФОРМАЦИИТЕ ЗА МОМЕНТАЛНИТЕ АКЦИИ МОЖЕТЕ ДА ГИ ВИДИТЕ НА НАШИОТ САЈТ www.antiagingcenter.mk ИЛИ НА ФЕЈСБУК СТРАНИЦАТА : Anti Aging Center by Promoitalia. 

net

Олгица Стојимировиќ,

Сопственичка на Anti Aging Center by Promoitalia,Скопјe

https://www.facebook.com/AntiAgingCenterMK/

https://www.instagram.com/antiagingmk/

beautiful-skin-poliklinika-markusic-3

CELLULAR FILL

Иновативен третман за регенерација и подмладување на кожата

 

Cellular Fill е третман при кој се комбинираат ефектите на длабока ревитализација и лифтинг, бидејќи истовремено се аплицираат несврзана хијалуронска киселина и крвна плазма збогатена со тромбоцити.

Хијалуронската киселина има ефект на ревитализација и хидратација, а плазмата збогатена со тромбоцити (PRP) ја стимулира регенерацијата на кожата на клеточно ниво, го активира колагенот и ја подобрува циркулацијата на крвта. Овие две компоненти делуваат истовремено во синергија, интензивирајќи го ефектот.

 

Кога Cellular Fill е вистински избор?

Cellular Fill влијае на намалување на брчки, лузни од акни, неправилности на кожа, делува на затегнување и подмладување на кожата на лицето, вратот, деколтето и рацете.

Идеален е за сува кожа на која и треба длабока хидратација со лифтинг и ефект на свежина.

Третманот е ефикасен и за зрела кожа на која и е потребно враќање на тонусот и ублажување на брчките.

 

Кои се предностите на оваа метода?

-изразена хидратација и регенерација на кожата

-100% природен третман

-долготрајни резултати

-нема никакви несакани ефекти

 

Кои регии можат да се третираат?

Лице, врат и деколте, како и тело -бикини зона, внатрешност на надлактиците, стомак, зглобови, лакти, колена -и сите останати делови на кои е потребен волумен и благо затегнување, враќање на тонусот.

 

Како се изведува процедурата и колку долго трае?

Процедурата во Anti Aging Center by Promoitalia се изведува под локална анестезија во вид на крем и трае околу 45 минути. По вадење на мала количина на крв од пациентот, истата се центрифугира за да се издвојат факторите на раст, тромбоцити и матични клетки и се додава ДНК активатор (патентирана метода на Promoitalia). Потоа PRP-то се меша со хујалуронска киселина и се добива единствениот Cellular Fill кој се аплицира во саканата регија. Процедурата е потполно безболна, а веднаш по третманот може да се вратите на секојдневните обврски.

 

Кога се видливи ефектите од Cellular Fill третманот?

Веднаш по третманот се познава хидрираност на кожата и благ лифтинг, а ефектите од процедурата се зголемуваат во наредниот период, а полниот ефект е по две недели.

 

Колку третмани се потребни?

Во зависност од тоа што е целта на процедурата, специјалистот на бесплатната консултација одредува колку пати треба да се повтори третманот, за резултатите да бидат адекватни, што зависи од типот на кожата, годините на пациентот и индикациите на кои се применува.

Во принцип, за најдобар ефект се советува да се направат три третмани на растојание од по еден месец.

 

Како се одржуваат постигнатите резултати?

По иницијалните третмани, се советува третман за одржување на секои 6 месеци до 1 година.

 

СЕКОЈ МЕСЕЦ ANTI AGING CENTER BY PROMOITALIA ГИ РАДУВА СВОИТЕ ПАЦИЕНТИ СО ПОПУСТИ НА НЕКОЛКУ ТРЕТМАНИ.ИНФОРМАЦИИТЕ ЗА МОМЕНТАЛНИТЕ АКЦИИ МОЖЕТЕ ДА ГИ ВИДИТЕ НА НАШИОТ САЈТ www.antiagingcenter.mk ИЛИ НА ФЕЈСБУК  И ИНСТАГРАМ СТРАНИЦАТА. 

net

https://www.facebook.com/AntiAgingCenterMK/

https://www.instagram.com/antiagingmk/

naslovna

PDO КОНЦИ ЗА ТЕЛО

Магичните конци или полидиоксанон (PDO) затегнувачки конци го стимулираат производството на колаген за третирање на телесната флаксидност одвнатре, како и подмладување на кожата на нозете, рацете, абдоменот и задникот без операција или општа анестезија.

zadnik

PDO (polydioxanone) КОНЦИ

PDO конци се фини конци за затегнување кои ги имплантираме  во дермисот за да се постигне лифтинг ефект без операција или анестезија.

Полидиоксанонот е разложувачки и потполно компатибилен материјал, широко користен во кардиохирургијата, поради својот капацитет на кохезија на клетките. Се добива од п-диоксанон.

 

Откако ќе се внесат во кожата, овие конци  создаваат ефект на двоен лифтинг:

1.Од една страна, секој конец генерира затегнувачка фиброза во околното ткиво. Овој процес го регенерира соседното ткиво.

2.Од друга страна, индуцирана е генеза на колаген и еластин, протеини кои го држат  ткивото заедно и затоа се одговорни за цврста и мазна кожа.

 

БЕНЕФИТИ ОД PDO КОНЦИ

 • Ефектите траат од 2 до 3 години.
 • Брза процедура, која трае само 30 до 60 минути.
 • Конците се скоро невидливи за око и незабележливи на допир.
 • Третираната регија се обезболува со примена на крем анестетик.
 • Не предизвикуваат алергии или отфрлање.
 • Пациентот може веднаш да се врати во неговата нормална дневна рутина.
 • Конците можат да се применат на лице и на тело.
 • Компатибилни се со други третмани, како што се PRP, мезотерапија или радиофреквенција.

Откако ќе се внесат и проверат конците, ние го оптимизираме нивниот ефект со примена на протокол од 3 сесии на мултиполарна радиофреквенција  за да се подобри стимулацијата на колагенот и еластинот, бидејќи фибробластите се особено чувствителни на комплементарните третмани кога се во контакт со pdo конци.

raka

ИНДИКАЦИИТЕ ЗА УПОТРЕБА НА PDO КОНЦИ

Полидиоксанон конците се индицирани за лифтинг на кожата на:

 • Внатрешна регија на рака.
 • Внатрешна регија на нога.
 • Задник.
 • Гради.
 • Абдомен.

 

МАГИЧНИ КОНЦИ ЗА ТЕЛО, ЧЕКОР ПО ЧЕКОР

Третманот трае приближно 30 до 60 минути, се работи во само една сесија и не бара хоспитализација или општа анестезија.

Се означуваат серија на вектори на кожата за да се дефинираат областите што треба да се затегнат.

Конците се внесуваат во дермисот со помош на многу тенки игли, во вид на мрежа на вектори кои што го покриваат ткивото кое е најпогодено од флаксидноста.

 

Во нашиот Центар препорачуваме контролен преглед две недели по постапката за да се утврди потребата од евентуална корекција и да се процени дали на пациентот му требаат повеќе конци за да се затегне кожата на третираната област.

stomak

МАГИЧНИ КОНЦИ ЗА ТЕЛО: РЕЗУЛТАТИ

Стимулацијата на фибробласти, како и производството на колаген и еластин ги дава следниве придобивки:

 • Инстант лифтинг ефект во третираната регија.
 • Долгорочен ефект на лифтинг, при што новите влакна на колаген и еластин предизвикани од конците започнуваат да дејствуваат од моментот на имплантација, постигнувајќи максимален ефект 2 или 3 месеци по постапката.
 • Подмладување на кожата, преку поголема виталност, сјај и еластичност.
 • Ја подобрува флаксидноста во третираната област.
 • Го подобрува тонусот на кожата.

Првата проценка на резултатите се спроведува две недели по третманот и може да се прилагоди во секое време.

 

Организмот ги реапсорбира конците за 6 или 8 месеци, како резултат на дејството на ензимите или хидролизата. Во овој период продолжува стимулацијата на фибробластите, ова се клетки кои произведуваат колаген и еластин, така што ефектот на затегнување се подобрува со текот на времето.

 

Во зависност од состојбата на кожата на пациентот, ефектот од конците може да трае од 2 до 3 години.

noga

КОЛКУ КОНЦИ СЕ ПОТРЕБНИ?

Бројот на конци зависи од состојбата на кожата на пациентот и ефектот кој сакаме да го постигнеме.

 

На пример, за третман на внатрешната страна на ногата или раката може да бидат потребни 20 или 50 конци.

 

Конците со кои располагаме се со различни должини и ширини. Работиме со должини од 3 до 15 сантиметри. Третманот е индивидуален и се прилагодува на потребите на пациентот.

 

koleno

ПРЕПОРАКИ ПРЕД  ТРЕТМАН СО КОНЦИ

Препорачуваме да се следат серија чекори пред постапката , насочени кон оптимизирање на резултатите и спречување на можни негативни ефекти.

 

 • Употребувајте витамин Ц неколку дена пред процедурата, бидејќи ја стимулира синтезата на колаген.
 • Нанесете крем или гел со витамин К ден пред третманот.
 • Избегнувајте антикоагуланси, како што е ацетилсалицилна киселина.
 • Избегнувајте стимуланси како што се кафе, пијалоци базирани на кола или тутун во деновите пред третманот.

ПРЕПОРАКИ ПО ТРЕТМАНОТ

Откако ќе се спроведе третманот, им препорачуваме на пациентите да следат низа рекомендации  дома:

 

 • Да се држат ладни облоги во првите неколку часа по третманот.
 • Третираната област може да се измие многу внимателно 5 часа по постапката.
 • Избегнувајте интензивни масажи во третираната област еден месец.
 • Ако се појави модринка, нанесете Lioton, Hepathrombin или друг антикоагулантен гел локално во првите неколку дена.

 

МОЖНИ НЕСАКАНИ ЕФЕКТИ

Во текот на првите неколку дена, конците може да предизвикаат непријатност и хиподермични хематоми, кои брзо поминуваат сами по себе. Локално воспаление или инфекција може ретко да се појави.

 

КОНТРАИНДИКАЦИИ ЗА PDO КОНЦИ

Третманот со конци е контраиндициран во бременоста, инфекција во регијата која што треба да се третира, автоимуни заболувања, тежок дијабетес  и акутна васкуларна болест.

 

СЕКОЈ МЕСЕЦ ANTI AGING CENTER BY PROMOITALIA ГИ РАДУВА СВОИТЕ ПАЦИЕНТИ СО ПОПУСТИ НА НЕКОЛКУ ТРЕТМАНИ.ИНФОРМАЦИИТЕ ЗА МОМЕНТАЛНИТЕ АКЦИИ МОЖЕТЕ ДА ГИ ВИДИТЕ НА НАШИОТ САЈТ www.antiagingcenter.mk ИЛИ НА ФЕЈСБУК СТРАНИЦАТА : Anti Aging Center by Promoitalia.

 

net

Олгица Стојимировиќ,

Сопственичка на Anti Aging Center by Promoitalia,Скопје

https://www.facebook.com/AntiAgingCenterMK/

https://www.instagram.com/antiagingmk/

landscape-1462359098-filler-1

Козметички процедури во бременоста: Што е безбедно?

Од ботокс до хемиски пилинзи, нашиот експерт објаснува што можете да правите а што не.
Оние кои редовно користат естетски третмани – без оглед дали се тоа хијалуронски филери, ласерски третмани или пилинзи – потребно е навреме да се запознаат со евентуалните ризици од процедурите пред да останат бремени.

Што ги советува Олгица своите клиенти кои можеби планираат бременост?

Дали филерите се безбедни за употреба во бременоста и доењето?
“Секогаш постои ризик со било каква медицинска интервенција – вклучувајќи ги и хијалуронските филери. Значи, зошто да ризикувате во еден од најдрагоцените периоди во вашиот живот? Исто така, тежината и балансот на течности се менуваат за време на бременоста а со тоа може да се промени и ефектот кој го даваат филерите. Ги советувам клиентите да немаат никакви инјекции освен ако тоа е апсолутно неопходно – односно од здравствени причини”.

А ботоксот?
“Нема клинички докази што укажуваат на тоа дека ботоксот е небезбеден во бременоста или доењето, но практично е да не се инјектира токсин кај бремени жени за да не се случи нешто со бебето. Не се спроведува клиничка студија на оваа тема поради етички размислувања “.

Ако некој добие ботокс во непозната бременост, дали е проблем?
“Ова се случува многу често и нема клинички докази или дури и анегдотски докази за да се каже дека е опасно. Видовме многу убави и здрави бебиња родени од мајки кои подоцна дознале дека биле бремени за време на нивниот последен третман со ботокс”.

Колку долго треба да чекате после бременоста за да имате ботокс?
“Штом престанете да доите, во ред е да започнете со ботокс, но најдобро е да почекате додека вашата кожа и хормони не се смират”.

Кои пилинзи за кожа се безбедни во бременоста?
“Лесни површински пилинзи на база на млечна киселина и гликолна киселина се во ред, но само бидете подготвени дека кожата може да реагира поинаку од вообичаено во бременоста поради хормоналните промени”.

Може ли да се прават ласерски третмани на лицето?
“Реакциите на кожата може да бидат непредвидливи за време на бременоста и ризикот од хиперпигментација е поголем, па затоа би советувала да се избегнуваат ласерските третмани”.

Дали иглените процедури се сметаат за безбедни?
“Игличките се побезбедни, се додека се користат плитки игли (како 0,5 мм). Не сакаме да го носиме ризикот од појава на хиперпигментација со претерување”.

Како што истакнува Олгица, “обично, жените сјаат и изгледаат свежи – а со тоа и помлади кога се бремени”, што може да биде доволно за убавина. Доволно е да ги следите препораките на нашите доктори за нега на кожата во бременоста – и уживајте во неа.

 

net

Олгица Стојимировиќ,

Сопственичка на Anti Aging Center by Promoitalia,Скопје

https://www.facebook.com/AntiAgingCenterMK/

https://www.instagram.com/antiagingmk/

 

proshock-ice_02

КРИОЛИПОЛИЗА (PROSHOCK ICE)

Губењето на тежината не секогаш ги доведува ефектите на сонот, особено кога станува збор за делови од телото како што се бутовите, стомакот и задникот. Исхраната и вежбањето можат да помогнат да се ослободите од непотребните телесни масти, но често не даваат доволно ефекти. За среќа, постојат начини за моделирање на вашето тело и ефикасно намалување на целулитот со помош на третмани на криолиполиза или ниска температура, што овозможува да се разрушат масните честички. Тоа е неинвазивна алтернатива на традиционалната липосукција.
_1364972724_6400_p

 

Каков е овој метод и какви ефекти можат да сепостигнат со него?

Традиционалниот метод на отстранување на непотребни масти е липосукција. Оваа процедура се работи на пластична хирургија, при што маснотиите хируршки се отстрануваат од најпроблематичните места на телото. Овој процес се одвива под локална или тотална анестезија. Методот и количината на отстранети масти зависи од општата здравствена состојба на пациентот.

Криолиполиза е алтернатива на липосукција. Оваа постапка е целосно неинвазивна и безболна за пациентот и не бара употреба на анестезија. При овој метод, маснотиите се отстрануваат со употреба на студ. Масните клетки се многу чувствителни на ниски температури, што им овозможува да бидат неинвазивно отстранети без да се влијае врз други ткива. Proshock Ice е уредот кој се користи за отстранување на несаканите масти во центрите на Promoitalia. При својата работа, го користи феноменот на криополизата, што овозможува да се создаде безболно обликување на телото, отстранување на целулитот и вишокот на маснотии од места каде што е тешко да се отстранат со методи како диета или редовна вежба.

Експертите од Anti Aging Центарот на Promoitalia укажуваат дека Proshock Ice дава најдобри резултати во случај на:

*отстранување на вишокот на масти од места кои тешко се моделираат: бутовите, абдоменот, задникот, рацете

*намалување на целулитот

*зацврснување на фигурата

*слабеење, намалување на обемот.

 

BYAb8dwCAAAWs87

За третманот криолиполиза се користат две сонди: ладење и ултразвук. Прво, кожата се лади до температура од 5 до -5 Целзиусови степени, благодарение на која мастите се распаѓаат. Потоа се користи сонда што емитува ултразвук. Во оваа фаза, звучните бранови емитирани од сондата на соодветната фреквенција го забрзуваат клеточниот метаболизам, благодарение на што побрзо се отстрануваат маснотиите од телото. Резултатот е тонирано тело и видлива загуба на килограми и сантиметри на најпроблематичните места.

Предности на отстранување на маснотиите со помош на криолиполиза:

*постапката не е инвазивна

* по постапката можете брзо да се вратите на секојдневните обврски и активности

*не е потребно закрепнување

*отстранувањето на непотребните масти со Proshock Ice е безболно и не предизвикува непријатност

*не е потребна анестезија

*методата е безбедена – ладењето на кожата не влијае на ткивата, дејствувајќи само на масните клетки

*по околу две недели, крајните резултати се видливи

*речиси целосна редукција на непотребните масти во областа подложена на третманот.

 

proshock

 

Контраиндикации за Proshock Ice:

-нарушувања во згрутчувањето на крвта

-хепатална и ренална инсуфициенција

-вметнати пејсмејкер или метални импланти

-бременост и период на доење

-активни акутни инфекции

-воспаление, рани на кожата

-болести како што се: Raynaud-ова болест, криоглобулинемија, хемоглобинурија.

Благодарение на употребата на феноменот на криолиполиза, можно е ефикасно и неинвазивно да се отстрани локалната прекумерна тежина, можно е да се изгуби до 15 мм масно ткиво.

 

Во Скопје, третманите со употреба на Proshock Ice се изведуваат во Anti Aging Center by Promoitalia.

 

СЕКОЈ МЕСЕЦ ANTI AGING CENTER BY PROMOITALIA ГИ РАДУВА СВОИТЕ ПАЦИЕНТИ СО ПОПУСТИ НА НЕКОЛКУ ТРЕТМАНИ.ИНФОРМАЦИИТЕ ЗА МОМЕНТАЛНИТЕ АКЦИИ МОЖЕТЕ ДА ГИ ВИДИТЕ НА НАШИОТ САЈТ www.antiagingcenter.mk ИЛИ НА ФЕЈСБУК СТРАНИЦАТА : Anti Aging Center by Promoitalia.

 net

Олгица Стојимировиќ,

Сопственичка на Anti Aging Center by Promoitalia,Скопје

https://www.facebook.com/AntiAgingCenterMK/

https://www.instagram.com/antiagingmk/

 

 

serenity-face-treatments

ЧИСТЕЊЕ НА ЛИЦЕ – ТРЕТМАН КОЈ НЕ СМЕЕТЕ ДА ГО ПРЕСКОКНЕТЕ!

 

Чистењето на лице спаѓа во основна хигиена на кожата и потребно е на сите, без оглед на типот, состојбата на кожата или возраст.

Третманот на чистење на лицето е еден од најстарите третмани за нега на кожата кој до денеска не се променил значително. Не може да го замени ниту еден друг третман бидејќи лачењето на себумот е природен процес во кожата, а кога порите ќе се наполнат мораме да ги исчистиме доколку сакаме кожата да ни биде здрава и кремите кои ги внесуваме да се впиваат.

Освен природниот процес на лачење на себум, зголемено лачење предизвикуваат и други фактори , како што се слободните радикали, потење, нездрави животни навики и нетемелно чистење на кожата од шминка. Така да, механичкото чистење на лицето треба да биде дел од нашата рутина за убавина.

Со чистење на лицето го подобруваме ослободувањето од токсините, ја подобруваме циркулацијата, ја намалуваме видливоста на проширените пори, ја изедначуваме пигментацијата и го редуцираме воспалувањето на кожата.

Мешаната и проблематичната кожа потребно е да се чистат почесто и на тој начин да се избегнат проширените пори и лузни од воспалителни процеси, а сувата и осетлива кожа поретко и со тоа ќе се осигура добар тонус кој знае да биде проблем на сувата кожа.

Третманот се состои од 4 или 5 сегменти зависно од типот и состојбата на кожата:

facialx3

 • Пилинг или отстранување на мртвите клетки
 • Отварање на порите што овозможува полесна екстракција на митисерите
 • Механичко чистење или екстракција – истиснување
 • Дезинфекција на порите со висока фреквенција или тонифицирање
 • Смирување на кожата со маска за лице со која истовремено ја подхрануваме кожата.

 

Освен чистење на лицето, и масажа!

 

Особено сакам да ја сугерирам и масажата на лице, врат и деколте за кожата подобро да ги апсорбира хранливите состојки од маската и кремата кои ги нанесуваме на крајот од третманот. Масажата не се прави на кожа со акни и кај исклучително осетлива кожа.

 

Кожата која од некоја причина е оштетена и силно иритирана, куперозна кожа или кожа зафатена со себореа нема веднаш да се чисти за да се избегне дополнителна иритација, туку рамнотежата ќе ја постигнеме со специјализирани третмани.

 

Мешана, мрсна и проблематична кожа покажува голема склоност кон засилено лачење на себум и клиентите не смеат за го прескокнат овој третман, за нечистотијата и себумот кои се наоѓаат во порите не се акумулираат и да не дојде до проширување на порите и воспалителни процеси т.е. акни.

 

На сува или осетлива кожа исто така се препорачува овој третман бидејќи се склони на создавање на милиуми ( мали бели зрнца кои најчесто се создаваат во пределот околу очите, капаците или образите). Доколку милиумите не се чистат редовно, можат да се размножат во уште поголем број.

 

Непосредно после третманот се сугерира да се избегнуваат домашните пилинзи барем една недела, а шминка најмалку 2 часа после третманот. Со добра дневна и ноќна нега ќе одржиме оптимална хидратација.

Portrait of beautiful Young Woman with clean, fresh skin. Facial treatment. Cosmetology, beauty and spa.

 

 

СЕКОЈ МЕСЕЦ ANTI AGING CENTER BY PROMOITALIA ГИ РАДУВА СВОИТЕ ПАЦИЕНТИ СО ПОПУСТИ НА НЕКОЛКУ ТРЕТМАНИ.ИНФОРМАЦИИТЕ ЗА МОМЕНТАЛНИТЕ АКЦИИ МОЖЕТЕ ДА ГИ ВИДИТЕ НА НАШИОТ САЈТ www.antiagingcenter.mk ИЛИ НА ФЕЈСБУК СТРАНИЦАТА : Anti Aging Center by Promoitalia.

 

net

Олгица Стојимировиќ,

Сопственичка на Anti Aging Center by Promoitalia,Скопје

https://www.facebook.com/AntiAgingCenterMK/

https://www.instagram.com/antiagingmk/

 

 

 

 

 

happy lift

HAPPY LIFT – ПАТЕНТИРАНА ЛИНИЈА НА КОНЦИ НА PROMOITALIA

Happy Lift е клучот за враќање на времето со мали чекори, преку минимално инвазивна процедура, со краток период на опоравување, и ефект кој трае со години, без операција и лузни.

Сите конци од програмата Happy Lift имаат мали влакна или запци со посебен дизајн, во однос на нивната должина, густина и начинот на апликација, во смисла на симултан ефект на ревитализација и лифтинг. Еднаш ставени во хиподермот, боцките се закотвени, поттикнувајќи ја фиброзата неопходна за одржување на меките лицеви ткива, што доведува до нивно подигнување и репозиционирање.

Најсоодветни пациенти за Happy lift конците се мажи и жени на возраст од 30 до 60 години кои сакаат да го задржат својот младешки изглед.

Дополнителен производ кој е додаден во линијата на конците Happy lift e наменет за вагинален лифтинг.

Конците Happy Lift се ресорбирачки, направени од поли-млечен-капролактон – неалергиски производ, модифициран да трае подолго време пред да се разгради во човечката кожа. Нормално се разградуваат за околу 12-15 месеци по имплантацијата, но ефектот на лифтинг не исчезнува поради биостимулацијата и формирањето на нов колаген предизвикан од запците на конците.

Happy Lift конците имаат CE Сертификат кој гарантира квалитет на производот за целиот производствен процес, вклучувајќи и стерилизација и пакување.

Promoitalia има регистрација и признание од светските министерства за здравство во повеќе од 90 земји, како што се TGA (Австралија), ANVISA (Бразил), FDA (Тајланд), KFDA (Koреја), INVIMA (Колумбија), SFDA (Саудиска Арабија) (Кувајт и Дубаи), ФДА (Филипини), ХПА (Сингапур) и други.

 

 

Репозиционирање и подмладување

Free Floating

Без лузни, со краток период на опоравување

 

Free Floating се апсорбирачки конци кои овозможуваат мини-инвазивна интервенција за да се направи лифтинг на средниот дел на лицето, во пределот на образите. Постапката е брза, безбедна и лесна за имплементација. Не бара никаква инвазивност врз кожата, бидејќи конците Free floating се воведуваат преку долга спинална игла, позиционирана во поткожното ткиво, со локална анестезија.

Free Floating конците имаат двонасочни конвергирани запци. Кога конците се воведуваат во хиподермот, запците се отвораат и фиксираат, создавајќи потпорна структура за меките ткива на лицето и на тој начин го спречуваат секое поместување на конецот.

 

Позитивниот ефект на Free floating се случува веднаш по интервенцијата. Се забележува репозиција и регенерација на еластичноста на кожата (тродимензионален ефект). Резултатите се потенцираат од 2 до 10-12 месеци, а лифтинг ефектот е долгорочен.

Зголемено количество на хијалуронска киселина, колаген и еластин е видливо благодарение на фиброза предизвикана од специфичната форма на запчестите конци.

 

 

фрее

 

 

Лесни и брзи за апликација

DOUBLE NEEDLE

Симетрични резултати

 

Double needle се двонасочни конвергирани запчести конци кои овозможуваат брз, мини инвазивeн и природен пристап кон проблематичните зони со умерено опуштени ткива, без потреба од скалпел. Конците Double needle се апсорбирачки, наменети за субкутана апликација, без потреба од спинална игла, бидејќи тие имаат нетравматични игли во двата краја. Поради оваа посебна структура лекарите можат да ја спроведат оваа интервенција, формирајќи прави линии, што гарантира поефикасен лифтинг и тампонирање на кожата, овозможувајќи обновување на волуменот.

Постапката на поставување е брза, а пост оперативниот период е краток.

Double needle конците овозможуваат полесно позиционирање на двете половини на конецот, по прецизен начин што овозможува апсолутно симетричен резултат и правилно распределување  на ткивата од двете страни на конците.

Се користат за подигање на веѓите, потенцирање на долната линија на лицето, лифтинг на вратот.

 

доубле

 

 

 

 

Целосна ревитализација • Единствена еластичност

MESO COGS

Го подобрува тенот на кожата

 

Мeso Cogs се дел од производното портфолио на Happy lift и се специјално индицирани за: природна ревитализација на ткивата на лицето, ревитализација и тонирање на меките ткива на телото, подобрување на фацијалните контури.

Конците (4/0 USP) се направени од капролактон, материјал што е:

апсорбирачки

биокомпатибилен

безбеден.

Мeso Cogs се еднонасочни конци со микро запци (боцки), со револуционерен пристап за лифтинг на ткивата,обезбедување на ревитализација, подмладување и хидратација на кожата. Благодарение на нивната природна апсорпција и едноставноста на апликација, интервенцијата е минимално инвазивна.

 

месоц

 

 

 

 

 

Вагинален лифтинг

VAGINAL NARROWER

Иновативен, лесен и брз хируршки метод со одлични естетски резултати

 

Vaginal narrower се конвергирани, двонасочна запчести конци, кои ги надминуваат другите хируршки методи за третман на лезии на перинеалниот мускул. Благодарение на нивната ресорбирачка структура постапката е мини инвазивна, со краток период на опоравување.

Vaginal narrower конците може да се примени кај следните индикации:

за намалување на пролапсот на перинеумот, поради трауматично породување или по епизиотомија, кај естетски и функционални корекции за стеснување на влезот на вулвата.

Vaginal narrower се концин направени од капролактон, со нетравматични прави игли во секој крај.

Резултати:

минимално инвазивна техника

процедура со локална анестезија

брз период на опоравување.

 

26828123_10212285110297932_520123428_o

 

 

 

СЕКОЈ МЕСЕЦ ANTI AGING CENTER BY PROMOITALIA ГИ РАДУВА СВОИТЕ ПАЦИЕНТИ СО ПОПУСТИ НА НЕКОЛКУ ТРЕТМАНИ.ИНФОРМАЦИИТЕ ЗА МОМЕНТАЛНИТЕ АКЦИИ МОЖЕТЕ ДА ГИ ВИДИТЕ НА НАШИОТ САЈТ www.antiagingcenter.mk ИЛИ НА ФЕЈСБУК СТРАНИЦАТА : Anti Aging Center by Promoitalia.

 net

Олгица Стојимировиќ,

Сопственичка на Anti Aging Center by Promoitalia, Скопје

https://www.facebook.com/AntiAgingCenterMK/

https://www.instagram.com/antiagingmk/

 

 

20861265_10211242142384386_1951628101_o

ИНДИВИДУАЛНИ ОБУКИ ВО ААЦ PROMOITALIA

Дефиниција за естетската медицина :

Естетска медицина подразбира медицинска специјалност, која ја спроведуваат регистрирани и лиценцирани лекари, која опфаќа широк спектар на хируршки и нехируршки процедури или третмани, вршени со локална анестезија, за да се обнови, зајакне или модифицира изгледот, анатомијата или физиологијата на кожни, поткожни ткива или поврзани структури, со употреба на техники кои ги комбинираат естетските размислувања со третманот или спречувањето на болести, нарушувања или услови во промовирањето на физичкото и менталното здравје на пациентите.

Anti Aging Center by Promoitalia e овластен тренинг центар во естетската медицина кој нуди курсеви за обука на Ботокс и Дермални филери, Мезотерапија, PRP третман, Хемиски пилинзи и Мезоконци, како и Освежителни Базични и Напредни обуки. Ние сме број 1 козметички провајдер во Македонија и посветени сме на највисоките стандарди за нехируршка козметичка инјектибилна обука во согласност со најновите владини упатства. Нашата Академијата за медицинска обука се разликува од останатите обучувачи, не само со водење на курс за обука, туку и со обезбедување на нашите делегати со квалификација за естетска медицина.

Advanced-Botox-Dermal-Fillers-Training (1)

Ние ги обучуваме нашите кандидати на Базични и Напредни курсеви за Ботокс и Дермални филери, Напреден Мастерклас за комплетно контурирање на лицето, Мастерклас за филер на усни, Мезотерапија, PRP третман, Хемиски пилинзи и Мезоконци. Ние ги обучуваме лекарите, стоматолозите, медицинските сестри, акушерки, фармацевти и други медицински професионалци, како и козметичари. Нашите курсеви ви даваат многу практично искуство на живи козметички модели и ви овозможуваат да започнете да вежбате веднаш по обуката. Искусните лекари можат да ги прошират своите знаења за естетиката на лицето на нашиот Мастерклас.

Како доказ за успешно завршена обука се добива Сертификат, и истиот може да се користи според важечките прописи во Р.Македонија.

net

 

Олгица Стојимировиќ,

Сопственичка на Anti Aging Center by Promoitalia,Скопје

https://www.facebook.com/AntiAgingCenterMK/

https://www.instagram.com/antiagingmk/

20400996_10211086562134977_654895955_n

НАЈЧЕСТИ ПРАШАЊА ЗА ХИЈАЛУРОНСКИТЕ ФИЛЕРИ

ШТО Е ХИЈАЛУРОНСКИ ФИЛЕР?

Хијалуронски филер е биоразградлив гел на база на хијалуронска киселина, подготвен во стерилни шприцови за еднократна употреба, подготвени за вбризгување под кожата. Хијалуронска кисeлина е природна супстанца која е застапена во човечкото тело и во кожата. Со текот на годините се намалува количеството на хијалуронската киселина во кожата, што доведува до појава на брчки и опуштена кожа. Со филерите се враќа изгубеното количество на хијалурон, што доведува до свежа, позатегната, еластична и хидрирана кожа.

 

КОГА СЕ КОРИСТИ ФИЛЕР?

Хијалуронската киселина во облик на хијалуронски филер се користи за зголемување и обликување на усните, потенцирање на работ на усните и подигање на аглите на усните, пополнување на брчките и браздите на лицето, вратот и деколтето. Филерите се брз и ефикасен начин за нагласување на јаболчниците и обликување на паднатите образи, враќање на тонусот на лицето и разубавување на контурите на лицето. Со филерите се третираат подочниците, дланките, и лузни на лицето и на останатите делови од телото. Хијалуронските филери не ја реметат мимиката.

Хијалуронот ни овозможува во потполност да го вратиме изгубениот тонус, што дава исклучително подмладен ефект. Корекција на брчките се прави по потполно природен физиолошки пат, а кожата го враќа својот младешки изглед. Хијалуронските филери се идеална алтернатива за пациенти кај кои не е потребна хируршка интервенција за подобрување на изгледот, за лица кои не се подготвени за естетска хирургија и за пациенти кои и после естетската хирургија можат да имаат подобри резултати со додавање на волумен со хијалуронски филер.

 

ДАЛИ ПРОЦЕДУРАТА Е НАМЕНЕТА САМО ЗА ЖЕНИТЕ?

Апсолутно не. Третманот со хијалуронски филери е наменет за двата пола, зависно од потребите и желбите на пациентот.

dermal-filler-treatments-men-wrinkle-removal_big

 

КАКО СЕ ИЗВЕДУВА ТРЕТМАНОТ?

По напавениот преглед и консултација избраната регија за третирање се чисти, дезинфицира и се обележуваат местата за инјектирање. Третманот се работи најчесто во седечка положба. Во текот на процедурата филерот се вбризгува во мали количества под кожата со помош на многу тенка игла или канила. Гелот и дава волумен на вдлабнатината под брчките, ја подига и на тој начин ја израмнува кожата на лицето.

 

КОЛКУ ТРАЕ ТРЕТМАНОТ?

Времетраењето на третманот зависи од бројот на третираните регии, па за секоја регија се одвојуваат  околу 15 минути.

 

КОЛКУ ТРЕТМАНИ СЕ ПОТРЕБНИ?

За повеќето регии со еден третман може да се постигне посакуваниот резултат, а за одредени регии се препорачува да се работат во неколку фази, со истиот филер, заради поубав резултат.

 

КОГА СЕ ГЛЕДААТ РЕЗУЛТАТИТЕ?

Веднаш после третманот се забележува подобрување на третираната регија.

 

КОЛКУ ДОЛГО ТРАЕ ЕФЕКТОТ?

Во зависност од видот на филерот и регијата која се третира, траењето на ефектот е од 6 -18 месеци.

 

ДАЛИ Е ПОТРЕБНА АНЕСТЕЗИЈА?

За повеќето пациенти аплицирањето на филер е релативно безболно. Во повеќето случаи се нанесува на кожата локален анестетик во вид на крем или се користат филери од најновата генерација со кои располагаме, кои во себе содржат анестетик, па процедурата ја прават исклучително комфорна. Можната нелагодност во текот на третманот е минимална и краткотрајна.

 

КАКО ПОСЛЕ ТРЕТМАНОТ?

Поради можност од појава на благ оток се препорачува ставање на ладни облози на местото на апликација на филерот, по 10 минути на денот на третманот и ден после третманот. Не се препорачува масирање на третираната регија. Шминка може да се користи после 12 часа од интервенцијата.Веднаш после третманот пациентите можат да се вратат на секојдневните активности.

botox-questions-you-should-ask

КОЛКУ ЧЕСТО СЕ ПРАВАТ ТРЕТМАНИТЕ?

Заради одржување на постигнатите резултати третманите се работат еднаш годишно или по потреба. Не постои ограничен број на аплицирање на хијалуронски филер во текот на животниот век.

 

ШТО СЕ СЛУЧУВА ДОКОЛКУ ТРЕТМАНОТ НЕ СЕ ПОВТОРИ?

Во случај да не се повтори третманот, со текот на времето лицето постепено ќе изгледа како и пред третманот.

 

НА КОГО НЕ СЕ ПРЕПОРАЧУВА?

Хијалуронските филери не ги препорачуваме на пациенти со инфекции во региите за третирање, автоимуни заболувања, кај пациенти со нереални очекувања, трудници и доилки.

 

КОИ СЕ НЕСАКАНИ ЕФЕКТИ?

Веднаш после третманот видливо е благо црвенило и благ оток кои поминуваат за неколку часа. Ретко се случува да се појави хематом кој поминува за 4-7 дена. Многу ретко, доколку настанат поткожни топчиња, можат да се отстранат со инцизија или хијалуронидаза. Но ова се нус појави кои се краткотрајни и како такви не би требало да претставуваат никаков проблем.

 

ДАЛИ МОЖАТ ДА ПРЕДИЗВИКААТ АЛЕРГИСКА РЕАКЦИЈА?

Хијалуронските филери се произведуваат со биотехнолошка постапка,во облик на стерилен проѕирен гел. Предност на модерните филери е во тоа што не се перманентни, за разлика од старите силиконски филери, и истите се подолготрајни од застарените колагенски филери. Дополнителна предност на хијалуронските филери е во тоа што не предизвикуваат алергиска реакција и нема потреба да се прават алергиски тестови, бидејќи не се од животинско потекло, за разлика од колагенските филери.

 

КАКО ЌЕ ИЗГЛЕДАМ ПОСЛЕ ТРЕТМАНОТ И КОЛКУ ДОЛГО ЌЕ ТРЕБА ДА ОТСУСТВУВАМ ОД РАБОТА?

Веднаш после третманот може да се појави благо црвенило и неколку црвени точки на местото на убодот. Сето тоа поминува најмногу за 12 часа, така да нема потреба за отсуство од работа после оваа интервенција. Ќе изгледате свежо, природно и подмладено.

 

ШТО СЕ СОВЕТУВА ПОСЛЕ ИНТЕРВЕНЦИЈАТА?

После интервенцијата совет е да не се конзумира алкохол барем еден ден, да немате голем физички замор или тренинг барем еден ден, 3 дена да се избегнува базен, сауна, сонце и солариум.

 

НА КОИ МЕСТА СЕ ВБРИЗГУВААТ ДЕРМАЛНИТЕ ФИЛЕРИ?

-Лузни од акни

-Назолабијални брчки (линиите од носот кон усните)

-Марионетните линии (линиите од усните кон брадата)

-Брчки од смеење (страничните линии од усните)

-Подочници

-Брчки од мрштење

-Пушачките брчки (брчки околу усните)

Се користат уште и за:

-Ремоделирање на носот

-Зголемување на усните

-Обликување на контурите на усните

-Подигање на аглите на усните

-Подигање на опуштената кожа на лицето

-Обликување на брадата

-Обликување на веѓите

-Контурирање на лицето

-Зголемување на јаболчниците.

20370474_10211086562094976_187386981_n

 

 

СЕКОЈ МЕСЕЦ ANTI AGING CENTER BY PROMOITALIA ГИ РАДУВА СВОИТЕ ПАЦИЕНТИ СО ПОПУСТИ НА НЕКОЛКУ ТРЕТМАНИ.ИНФОРМАЦИИТЕ ЗА МОМЕНТАЛНИТЕ АКЦИИ МОЖЕТЕ ДА ГИ ВИДИТЕ НА НАШИОТ САЈТ www.antiagingcenter.mk ИЛИ НА ФЕЈСБУК СТРАНИЦАТА : Anti Aging Center by Promoitalia.

 

 

 

net

Олгица Стојимировиќ

Сопственичка на Anti Aging Center by PROMOITALIA,Скопје

https://www.facebook.com/AntiAgingCenterMK/

https://www.instagram.com/antiagingmk/

 

 

 

 

cover

РЕЗУЛТАТИ СО КОИ СЕ ГОРДЕЕМЕ

Со досегашната работа изградивме бројни пријателства со нашите пациенти кои ни веруваат во потполност и доаѓаат кај нас,не само за да го направат тоа што го одлучиле,туку и да им предложиме што треба да се направи на нивното лице и тело.

За да дојдеме до ова ни требаше многу работа и усовршување,многу добри резултати кои станаа наша најдобра реклама.Некои од тие резултати заслужуваат да ги поделиме со вас.

20217316_10211027839144571_461491245_n

ЛИФТИНГ СО ХИЈАЛУРОН

Е НАВИСТИНА ВОЗМОЖЕН И ДАВА ЧУДЕСНИ РЕЗУЛТАТИ

Нашата драга клиентка,која има 42 години,ни се обрати за помош,бидејќи “не може повеќе да ги гледа” длабоките назолабијални брчки кои се протегаат од носот до аголот на усните кои даваа на нејзиното лице уморен и тажен изглед.

Прегледот во потполност го потврди нејзиното доживување на сопственото лице,па и предложивме проблемот да го решиме со надокнадување на волуменот во средишниот дел на лицето,со што би се постигнал лифтинг на долниот дел на лицето,но и ќе ги отстраниме подочниците.

Третманот го почнавме со апликација на ботокс (Dysport) меѓу веѓи за да ги отстраниме брчките во таа регија,но и за да ги подигнеме веѓите и малце да ги “отвориме” очите кои,и ако преубави,не доаѓаа до израз.

Во следниот третман користевме хијалуронски филер за надокнада на волуменот на средниот дел на лицето,понатаму хијалуронски филер за освежување на усните и уште еден филер за отстранување на сенките и брчките од брадата,како и за бришење на триаголникот во аголот на носот.На овој  начин,по потполно нехируршки пат,постигнавме одличен ефект на подмладено лице,при што лицето на нашата клиентка остана исто,препознатливо,но многу посвежо и поведро.Ни беше благодарна,но и тимот на Promoitalia и беше благодарен на неа бидејќи ни веруваше и ни даде потполна слобода во изборот на методите.И се оддолживме со најдобар можен резултат,со најмала можна количина на потрошен материјал.Постигнатиот ефект ќе трае околу 2 години.

1

 

ЕВЕ ЗОШТО

ГО САКАМЕ БОТОКСОТ

 

Често викаме дека го обожуваме ботоксот бидејќи со него можат да се постигнат прекрасни резултати на најлесен можен начин.Пример е нашата пациентка (39 години) која ни се пожали на брчките околу очи,кои посебно доаѓаа до израз кога ќе се насмее.

Предлогот беше – ботокс,со оглед на тоа што тие брчки се резултат на работата на мускулите кои се активираат при смеење собирајќи ја кожата која се наоѓа над нив.

Ботоксот го аплициравме за само неколку минути,во регијата која создаваше најмногу проблеми.Немаше траги дека е работено било што и нашата пациентка веднаш се врати на секојдневните активности.

После 14 дена ја замоливме да се врати на контрола како би го виделе резултатот и во таа прилика да направиме фотографија.Ботоксот тогаш го имаше максималното дејство,брчките веќе не се создаваа,а нејзината природна насмевка доаѓаше до полн израз.

Така ќе биде во наредните 6-8 месеци кога третманот може безбедно да се повтори.

2

 

КОГА НИШТО НЕ ПОМАГА

ТУКА СЕ КОНЦИТЕ

 

Ботоксот и хијалуронот се навистина моќни средства за подмладување на лицето,но не се и семоќни.Со годините кожата се повеќе се опушта,па во одреден момент таа почнува да виси и тогаш единствен избор е лифтингот со конци.

Таков беше случајот и со нашата 51 годишна пациентка која ни се обрати за помош бидејќи нејзиното лице веќе не беше нејзино:тонусот на лицето скоро и да не постоеше,овалот беше нејасен,кожата висеше преку виличната коска.И сметаше спуштениот агол на усните бидејќи и даваше тажен изглед,а тоа го нагласуваа длабоките назолабијални брчки.

При изборот на третманот немаше многу опции,всушност лифтингот со конци беше единствено решение.И тоа е направено.

И ако ефектот на лифтинг беше видлив веднаш после завршување на интервенцијата,дури на контролниот преглед,после месец дена,се виде потполниот резултат : аглите на усните беа кренати во нормална положба,марионетните и назолабијалните брчки беа помалце видливи,вратен е волуменот на средното лице и добиен е нов,појасен овал.

Полн ефект на конците ќе се добие после 3 месеци од третманот,а резултатите траат 3-5 години.И она што е најдобро,освен  што го решава проблемот со тонусот на долната третина од лицето,со оваа метода се спречува понатамошното паѓање на кожата и повторното губење на тонусот.

3

НЕКОГАШ ТОА ГО МОЖЕШЕ САМО ХИРУРГИЈА,

А ДЕНЕС ГО ПОСТИГНУВААТ ИНЈЕКЦИИТЕ СО ФИЛЕРИ

 

Брадата е главниот дел на профилот,така да,недостатоците на неа,посебно во вид на увлечена брада,можат да го упропастат и најубавото лице.До пред неколку години проблемот со брадата можеше да се реши само по хируршки пат,со период на опоравување кој трае и до три месеци.

Кај нашата млада пациентка овој проблем го решивме со аплицирање на специјален хијалуронски филер,едноставно и безболно,за само 15 минути.Брадата стана порамна и позатегната,со што е поправена хармонијата на целото лице.

Ефектот трае околу година дена,после што овој едноставен третман може да се повтори без никакви компликации.

4

НИЕ НЕ ГИ ПОЛНИМЕ УСНИТЕ

ТУКУ ИМ ДАВАМЕ СВЕЖИНА И ИДЕАЛЕН ВОЛУМЕН,

СОВРШЕНО ПРИЛАГОДЕН НА ЛИЦЕТО

 

Корекцијата на волуменот на усни е една од најбараните процедури во нашиот Центар.Она на што инсистираме е усните да добијат волумен и свежина,но да останат природни и во хармонија со целото лице.

Благодарение на најновите видови на хијалуронски  филери,со нашето искуство и применети техники,тоа е можно да се постигне,така да пациентите можат да бидат сигурни дека нивните усни после интервенцијата ќе останат и понатаму нивни и дека совршено ќе прилегаат на нивното лице.

5

 

СЕКОЈ МЕСЕЦ ANTI AGING CENTER BY PROMOITALIA ГИ РАДУВА СВОИТЕ ПАЦИЕНТИ СО ПОПУСТИ НА НЕКОЛКУ ТРЕТМАНИ.ИНФОРМАЦИИТЕ ЗА МОМЕНТАЛНИТЕ АКЦИИ МОЖЕТЕ ДА ГИ ВИДИТЕ НА НАШИОТ САЈТ www.antiagingcenter.mk ИЛИ НА ФЕЈСБУК СТРАНИЦАТА : Anti Aging Center by Promoitalia.

 net

Олгица Стојимировиќ,

Сопственичка на Anti Aging Center by Promoitalia,Скопје

https://www.facebook.com/AntiAgingCenterMK/

https://www.instagram.com/antiagingmk/

maleficent-2014-angelina-jolie-movie-1920x1080

КАКО ДА ДОБИЕТЕ ЈАБОЛЧНИЦИ КАКО НА ФИЛМСКИТЕ ЅВЕЗДИ

Овој тренд го воведоа црно-белите филмови со остри контрасти и сенки на лицето,па филмските ѕвезди од овој период биле првите носители на трендот на високи јаболчници,откако медиумите и холивудот не преплавија со модели за убавина.

Анџелина Џоли имаше можеби најизразени јаболчници во филмската индустрија глумејќи ја злобната вила во дизниевиот филм Maleficent.И покрај негативната улога која ја толкувала многумина мислеле дека Анџелина е поубава од кога и да е токму поради јаболчниците кои во филмот требало да ги нагласат острите црти на лицето (и уште поостриот карактер) на главната глумица.За оваа прилика Анџелина немала импланти туку станува збор за специјална 3Д шминка.Анџелина,инаку,покрај полните усни,е позната и по убави и високи јаболчници.

Нагласени јаболчници денес,освен како дар на мајката природа и контурирање на лицето со шминка,можат да се добијат со разни естетско-медицински процедури.Ви ги презентираме овие постапки,со приказни за познатите жени кои го прославија ( и поставија) трендот на високите јаболчници.

ФИЛЕРИ

Кетрин Хепберн е жената која ја раздвижи опсесијата за драматични јаболчници.Специфичната конструкција на коските на лицето на Кетрин на црно-белите фотографии и филмови давала прекрасен ефект на игрите на сенки на лицето.

аил

Хијалуронските филери не биле познати во времето на Хепберн ,па во тоа време жените кои не биле обдарени со ваква убавина можеле само да воздивнуваат.Денес со филери можат да се корегираат јаболчниците.Ова е безбеден и наједноставен начин за зголемување на јаболчниците,но и најкраткотраен по резултатите.Skinfill на Promoitalia се квалитетни филери со соодветна густина и конзистенција за контурирање на лицето,а нивната трајност е 6-9 месеци.

 

ПРЕСАДУВАЊЕ НА МАСТИ

Софија Лорен ги имала тие јаболчници,но и усни и очи,кои шеесетите години од минатиот век ги жареле и палеле машките срца и женската завист.Софија своите прекрасни јаболчници не ги изгубила ниту кога остарела,иако е познато дека изразеноста на јаболчниците се губи со стареењето.Зошто?Со прераспределбата на мастите во зоната на лицето,јаболчниците ја губат истакнатоста,а снимки со скенер докажуваат дека дури и коските со текот на времето се повлекуваат.Како резултат имаме “испиен” изглед на лицето.

дф

Трансфер на сопствените масти е трајно и одлично решение да добиете јаболчници како на Софија Лорен.Мастите се земаат од делови каде што ја има доволно,стомак или нозе,на пример,и по обработката се вбризгуваат во длабоките слоеви на кожата на лицето.Иако често е потребно мастите да се дополнат повеќе пати,третманот дава оптимални,природни и трајни резултати.Еднаш извадените масти се чуваат во специјални услови за евентуална дополна.Процедурата за трансфер  на сопствените масти во нашиот Центар се вика Prolipostem.

 

РАЗГРАДЛИВИ КОНЦИ

Кејт Бланшет има јаболчници кои се во прв план кога ќе ја погледнете,а сепак се толку складни со обликот и другите црти на нејзиното лице.Ускладувањето е нешто кон кое тежнееме кога сакаме да изгледаме поубаво,па доколку се решите за зголемување на јаболчниците,барајте таква процедура со која јаболчниците нема да изгледаат неприродно на вашето лице.

сџ

Лифтинг на лице со конци овозможува подигање и разубавување на јаболчниците.Патентираната метода на Promoitalia со Happy Lift конците ви овозможува да добиете нов,младешки и посакуван изглед.Ќе ве потсетиме дека не станува збор за тн. мезоконци кои даваат волумен и подобар тонус на кожата,туку за хируршки конци кои исто така се разградуваат,но имаат и разновидни “боцки” кои се закачуваат на ткивото и го подигаат,со ефект на прав лифтинг.

 

ШТО ДА ИЗБЕРЕТЕ?

Изборот на процедурата е најдобро да ви ја предложи докторот,откако ќе ги послуша вашите желби и ја согледа структурата на вашето лице,неговата симетрија и вашите години.Доколку не сте сигурни како би изгледале со поголеми јаболчници,пробајте го привременото решение со филери.Доколку сте во години,можеби јаболчниците не се единствено решение за вашата младоликост,можеби некоја од фејс лифтинг процедурите би ве направиле задоволни,а со таа операција може да се редефинираат и јаболчниците.

 

СЕКОЈ МЕСЕЦ ANTI AGING CENTER BY PROMOITALIA ГИ РАДУВА СВОИТЕ ПАЦИЕНТИ СО ПОПУСТИ НА НЕКОЛКУ ТРЕТМАНИ.ИНФОРМАЦИИТЕ ЗА МОМЕНТАЛНИТЕ АКЦИИ МОЖЕТЕ ДА ГИ ВИДИТЕ НА НАШИОТ САЈТ www.antiagingcenter.mk ИЛИ НА ФЕЈСБУК СТРАНИЦАТА : Anti Aging Center by Promoitalia.

 

 

 

net

 

Олгица Стојимировиќ

Сопственичка на Anti Aging Center by PROMOITALIA,Скопје

https://www.facebook.com/AntiAgingCenterMK/

https://www.instagram.com/antiagingmk/

oldyoung

КОЛАГЕН

 

Што е колаген?

Колагенот е главен структурален протеин во кожата. Неговата основна улога е во создавање на структурата на клетките, ткивата и органите. Кога не би имале колаген, нашето тело буквално би се распаднало. Колагенот и дава на кожата сила и издржливост, допринесува за младешкиот и здрав изглед на кожата.

Колагенот го сочинуваат три протеински синџири, споени во еден. Оваа единствена структура го прави колагенот поиздржлив и од челикот. Околу 33% од протеините во организмот е колаген. Колагенот се наоѓа во ткивата, органите и коските. Коските се состојат од комбинација на колаген и некои минерали, како што се калциумот и фосфорот.

1K6F_Crystal_Structure_Of_The_Collagen_Triple_Helix_Model_Pro-_Pro-Gly103_05

Колагенот и кожата

Колаген е 75% од нашата кожа, па со тоа, мазна, полна и младешка кожа е одраз на присуство на здрав колаген. Разбирливо е зошто во светот на убавината големо внимание се посветува на третмани кои поттикнуваат создавање  на колаген. Со текот на годините производството на колаген во организмот се намалува и здравиот колаген постепено пропаѓа, па на тој начин се создаваат несаканите брчки и се појавуваат знаци на стареење.

collagen-diagram

Синтеза на колаген

Колагенот се создава во фибробластите (клетки на кожата кои се наоѓаат во дермисот). Во фибробластите се создаваат и други протеини, како еластин (задолжен за цврстина и еластичност на кожата) и глукозамин гликан (поткожен дел кој ја оддржува кожата хидрирана). Не е чудно што препаратите со фактори на раст ( ја поттикнуваат работата на фибробластите) завземаат значаен дел од козметологијата. Витаминот Ц исто така има битна улога во производството на колаген и недостаток на овој витамин може да го успори создавањето на колаген.

Синтезата на колаген се случува континуирано во текот на нашиот живот како би го поправил и заменил оштетениот колаген. Со текот на годините, овој процес трае подолго и обновувањето на колагенот е се послабо, па поради тоа имаме поопуштена кожа, брчки и дехидрирана кожа.

Формирање на колаген

Колагенот е најзастапен протеин во телото. Колагенот го сочинува дури 70% од сувата маса на кожата и клучна компонента е во васкуларниот систем и мускулите. Формирањето на колаген е сложен процес кој се одвива во 7 чекори, од кои 4 чекори се одвиваат во фибробластите, а 3 во цитоплазмата.

Во чекор 1 се случува транскрипција и за тоа е неопходен витаминот Ц. Транскрипцијата е процес во кој ДНК се одвојува од дуплиот ланец во два одвоени ланци како би се овозможило копирање на колагенскиот код. Кодот е транскриптуван како рибонуклеинска киселина (РНК) а потоа излегува од јадрото како гласник РНК (mRNK-messenger RNK). mRNK влегува во едноплазматичниот ретикулум (ЕР) кој го користи како модел за формирање на колаген. Во првиот чекор полипептид се синтетизира во ЕР. Полипептид е почеток на колагенот.

Во чекор 2 полипептидот е модифициран со помош на процесите кои се нарекуваат хидроксилација и гликолизација, кои се неопходни за формирање на крос линковите во следниот чекор.

Чекор 3 произведува троен проколаген, кој исто така се случува во ЕР, и тоа повеќе во грубите ЕР отколку во мазните ЕР.

Последното интрацелуларно формирање, во чекор 4, се одвива во Голџиевиот апарат. Во овој чекор доаѓа до лачење на проколаген кој се излачува од фибробластите во екстрацелуларниот простор за конечно формирање на колагенските влакна.

Во екстрацелуларниот простор се одвива чекор 5, во кој проколагенските влакна телопептиди или термални краеви отсечени со хидролизирање, сега се нарекува тропоколаген.

Во чекор 6 тропоколагенот самостално преминува во колагенски влакна но сеуште не е созреан, до чекор 7.

Во чекор 7 се формира зрел колаген. Витаминот Ц се користи во првиот чекор, и во секој нареден во кој се појавува хидроксилација. Витаминот Ц (аксорбинска киселина) е неопходен за поттикнување на транскрипцијата, формирање на проколаген и екстрацелуларното крос линкување на колагенските влакна.

Чување на здравиот колаген и превенција на идна деградација на колагенот

Превенцијата се започнува во текот на 20-ите години. Две основни насоки во кои треба да се движи превенцијата се:

1.Заштита од УВ и УВБ зраци и

2.Заштита од слободните радикали.

Изложување на сончеви зраци и дејството на слободните радикали се во тесна корелација, па неопходно е да се обрне големо внимание на  заштита на кожата од сончевите зраци, а веќе во доцните 20 години или рани 30 години потребно е да се воведе и козметика која има антиоксидативно дејство. Со овој процес деградацијата на колагенот може значително да се успори, а со тоа кожата подолго ќе го задржи младешкиот изглед.

crazy-about-collagen

Поттикнување на создавање на колаген

Постојат многу начини да се поттикне синтезата на колаген. Првиот, и најбитен чекор е да се обезбеди доволна количина на витамин Ц. Ова се однесува и на орално внесување на витаминот Ц како и на козметика која го содржи овој значаен витамин кој е заслужен за создавање на колаген но е и силен антиоксидант.

Друг начин за поттикнување на создавање на нов колаген е користење на хемиски ексфолијанти (хемиски пилинзи). На овој  начин се стимулира обновување на клетките на кожата.

Трет начин се разни витамински коктели (мезококтели) кои стимулираат синтеза на колаген и вклучуваат фактори на раст. На овој начин се стимулира создавање на колаген но и на други процеси во кожата кои се одговорни за младешкиот изглед.

Најдобрата метода за стимулирање на колаген е секако PRP методата, која е  и наша препорака.

 

Доколку сте заинтересирани за некој од третманите за поттикнување на производството на колаген можете да закажете консултација како би ви препорачале најдобар начин за вас за стимулација на нов колаген.

 

 

СЕКОЈ МЕСЕЦ ANTI AGING CENTER BY PROMOITALIA ГИ РАДУВА СВОИТЕ ПАЦИЕНТИ СО ПОПУСТИ НА НЕКОЛКУ ТРЕТМАНИ.ИНФОРМАЦИИТЕ ЗА МОМЕНТАЛНИТЕ АКЦИИ МОЖЕТЕ ДА ГИ ВИДИТЕ НА НАШИОТ САЈТ www.antiagingcenter.mk ИЛИ НА ФЕЈСБУК СТРАНИЦАТА : Anti Aging Center by Promoitalia.

 

net

Олгица Стојимировиќ,

Сопственичка на Anti Aging Center by Promoitalia,Скопје

https://www.facebook.com/AntiAgingCenterMK/

https://www.instagram.com/antiagingmk/

 

 

hyaluronic-1

КАКО ПОДМЛАДУВА ХИЈАЛУРОНСКАТА КИСЕЛИНА?!

Хијалуронската киселина стана препознатлив препарат за подобрување на изгледот и квалитетот на кожата. Оваа супстанца е составен дел на нашата меѓуклеточна течност, се наоѓа во кожата, структурите на окото, обвивките на зглобовите.

19550853_10210825076638003_1084519459_n

Молекулата на хијалуронската киселина кај сите живи суштества е иста. Токму поради тоа молекулата која ја создаваат инсектите се користи за подмладување а при тоа не предизвикува алергиска реакција.

Хијалуронската киселина е средство кое најсилно се врзува за водата, односно, 1 грам хијалурон може да врзе до 6 литри вода. Кога е во природна состојба се користи само при мезотерапија и хидратација на кожата бидејќи трајноста и е само 3 дена.

За трајноста да биде 6 месеци или година дена потребно е молекулите да се врзат меѓу себе(да се вкрстат). Со вкрстување на молекулите се добива различна густина на гелот  кој се вбризгува.

Со стареењето кожата станува тенка и дехидрирана. Количеството на колаген и еластин се намалува а образите стануваат избраздени. Хијалуронската киселина со мала вискозност може да помогне да се подобри состојбата. Во текот на седум дена молекулите на хијалуронот се врзуваат со молекулите на водата, а кожата станува хидрирана и сјајна.

Процедурата се повторува еднаш месечно во текот на три месеци, а потоа уште еднаш после шест месеци. Добиениот ефект трае и до 2 години.

Целата површина на кожата се полни со мали депоа на хијалурон. Така кожата добива дополнителна влажност и волумен, а со текот на времето се синтетизираат и дополнителни количества на колаген и еластин.

hyaluronic-acid-11-638

Ова е третман кој е прилагоден за хидратација на целата површина на лицето, вратот, деколтето и дланките. Третманот се спроведува со вбризгување на хијалуронот во кожата со голем број на мали убоди. Процедурата е непријатна само доколку кожата претходно не се анестезира со посебен крем кој содржи локален анестетик.

Ефектот е видлив веднаш после третманот и не може ефикасно да се спроведе на друг начин. Дури и кожата која изгледа како свиткан лист од хартија, за која се мисли дека не постои метод со која би можело да и се помогне, веќе после првиот третман е видливо подобрена.

Кога хијалуронот се користи за пополнување на длабоки брчки или обликување на јаболчниците и усните, густината на молекулите е многу поголема а вбризгувањето е подлабоко. Тогаш за оваа супстанца зборуваме како за филер. Хијалуронската киселина е единствен безбеден филер доколку се употребува на адекватен начин.

Повторување на третманот е на годишно ниво и овозможува значително одложување на хируршките процедури.

Третманите со хијалуронска киселина можат да се комбинираат со процедурите ботокс или хемиски пилинг. Ласерските третмани не се препорачуваат бидејќи интензивното загревање на кожата доведува до побрза ресорпција на хијалуронот.

18579398_10210487483558387_1805989659_n

Употребата на хијалуронот во козметологијата е безбедна метода со висок процент на задоволни пациенти.

Несаканите реакции варираат и се сведуваат на краткотрајна преосетливост, појава на модринки, благ оток и минимални оштетувања на кожата од убодот на иглата.

Кај особи со честа појава на херпес постои можност за активирање на инфекцијата при пополнување на усни. Алергиските реакции се сведуваат на појава на црвенило на местото на вбризгување кое трае до 2 недели.

Отокот го снемува после неколку дена и карактеристичен е само за пределот на усните. Модринките се последица на влегувањето на иглата во капилар и се со големина до 5 мм.

Останати несакани ефекти се последица на неадекватното користење на хијалуронската киселина.

Некои хијалуронски филери содржат адитиви кои би требало да им го продолжат дејството, што е најчесто случај со полутрајните и трајните филери, но во многу случаи се одговорни за создавање на грануломи. Грануломот го создава организмот кога не го препознава имплантираниот материјал како свој, па против него се бори обвиткувајќи го со фиброзно ткиво. Грануломите можат палпаторно да се осетат под кожата но често можат да се видат и со голо око. Токму поради тоа во рамките на anti aging  не се користат полутрајните и трајните филери бидејќи задачата е јасна :пред се подмладување на кожата со цел да и се овозможи здрав изглед.

Квалитетниот хијалурон постепено се губи бидејќи претрпува изоволемиска деградација, а кожата ја остава здрава, длабински хидрирана и свежа.

За работа со хијалурон неопходно е искуство.Но, доколку се претера, постои решение во ензимот хијалуронидаза кој го забрзува разградувањето на хијалуронот, но во повеќето случаи е доволно да се почека неколку дена или да се реши евентуалниот проблем со масажа или ултразвук.

Третманот на подмладување со хијалурон трае околу 30 минути.

HTB1Zy8LLFXXXXbAXXXXq6xXFXXXm

Примената на хијалуронот е најчеста при:

-израмнување на длабоки брчки со вбризгување на хијалуронски филер директно во брчката,

-пополнување на усни, подмладување без зголемување или корекција на асиметријата на усните,

-превенција при создавање на брчки и одржување на хидробалансот на кожата на лицето,

-лифтинг на лице со вбризгивање на филери со различна густина во различни слоеви на кожата (liquid lift),

-корекција на линијата на носот,

-зголемување на јаболчниците,

-пополнување и корекција на подочниците,

-подмладување на дланките,

-подмладување на кожата на деколтето.

beneficios-acido-hialuronico

Сите наведени процедури успешно ги извршуваме во Anti Aging Center by Promoitalia,Скопје.

СЕКОЈ МЕСЕЦ ANTI AGING CENTER BY PROMOITALIA ГИ РАДУВА СВОИТЕ ПАЦИЕНТИ СО ПОПУСТИ НА НЕКОЛКУ ТРЕТМАНИ.ИНФОРМАЦИИТЕ ЗА МОМЕНТАЛНИТЕ АКЦИИ МОЖЕТЕ ДА ГИ ВИДИТЕ НА НАШИОТ САЈТ www.antiagingcenter.mk ИЛИ НА ФЕЈСБУК СТРАНИЦАТА : Anti Aging Center by Promoitalia.

 

 

net

 

 

Олгица Стојимировиќ

Сопственичка на Аnti Aging Center by Promoitalia,Скопје

https://www.facebook.com/AntiAgingCenterMK/

https://www.instagram.com/antiagingmk/

 

vaginal-rejuvenation-wayzata-cosmetic-surgery-and-spa-minnesota1

ПОДМЛАДУВАЊЕ НА ИНТИМНАТА РЕГИЈА КАЈ ЖЕНИ

Заинтересираноста за вагиналното подмладување според светските статистики расте за 60% годишно. Со полно право да носат одлуки за својата сексуалност, жените се одлучуваат и на функционално и на естетско дотерување на интимната регија. Бразилската депилација е само мал козметички третман во однос на она што може да понуди медицинската козметологија на повеќе начини.

Што сè може да се постигне?

Гинеколошко-функционални проблеми, како инконтиненција или вагинална атрофија, или естетско-функционални ефекти, како намалување на вишокот на кожа околу малите усни или клиторисот, или стеснување на вагината за подобрување на сексуалниот однос.

Дека естетиката и функционалноста се тесно поврзани, доказ е фактот што со отстранување на вишокот на кожа околу клиторисот или малите усни се намалува задржувањето на секретот и создавање на инфекции и се постигнува удобност при спортските активности.

Со стареењето како и после породувањето се опуштаат мускулите на вагината, односно доаѓа до “вагинална атрофија”, која доведува и до инконтиненција, но и до непријатности при сексуалните односи.

vaginal-rejuvenation

НЕХИРУРШКО ПОДМЛАДУВАЊЕ НА ВАГИНАЛНАТА РЕГИЈА

 1. Филери – Да, како и оние за лице, се користат и за зголемување на стратешките точки кои допринесуваат за сексуално уживање. Со филерите-било да станува збор за хијалуронски или за сопствени масти, се зголемува зоната околу клиторисот или тн.G точка, задолжена за оргазам кај повеќето жени. Се користат и за пополнување на вулварната регија, како и третирање на вагиналната сувост.
 2. Ласер – Со ласер се затега кожата на лицето, се поттикнува создавањето на сопствениот колаген и регенерација на ткивата. На ист начин може да се подмлади и sидот на вагината, за да се добие подобар тонус. Со ласерското делување на атрофијата на вагината се добиваат позитивни ефекти во сите слоеви на вагиналниот sид, а не само на епителот, што е вообичаен резултат од естрогената терапија.
 3. Конци – Истите се последен хит во неоперативното подмладување на лицето, со помош на биоразградливи конци кои самите се разградуваат во организмот, како и хируршките конци. Овие конци на себе имаат мали “боцки” со кои се закачуваат на ткивото, па со нив докторите постигнуваат лифтинг на лице, но и на вагината, односно стеснување на нејзините sидови.
 4. PRP – Плазма збогатена со тромбоцити која освен за подмладување на лицето се користи и за вагината и тоа кај атрофија на слузокожата на истата, но и зголемување на големите усни и подмладување на целата регија. WAGS (Women Antiaging Gynecological System) е комплетен систем за подмладување во ординација, но и дома. Плазмата се добива од примерок од вашата крв, земена во епрувета, која се обработува во центрифуга со кое на врвот се издвојува плазмата. Овој регенеративен еликсир се вбризгува инјекционо, со мезотераписка техника во ткивото на вагината, за поттикнување на клеточната регенерација. По овој третман во ординација, се добива серум кој се користи како продолжен третман во домашни услови.

5.Хемиски пилинг – Со хемискиот пилинг наменет специјално за интимната регија добиваме избелување,освежување како и благ лифтинг и подмладување на целокупната интимна регија.

 

Сите процедури успешно ги спроведуваме во нашиот Центар,а доказ за тоа се големиот број на задоволни клиенти.

СЕКОЈ МЕСЕЦ ANTI AGING CENTER BY PROMOITALIA ГИ РАДУВА СВОИТЕ ПАЦИЕНТИ СО ПОПУСТИ НА НЕКОЛКУ ТРЕТМАНИ.ИНФОРМАЦИИТЕ ЗА МОМЕНТАЛНИТЕ АКЦИИ МОЖЕТЕ ДА ГИ ВИДИТЕ НА НАШИОТ САЈТ www.antiagingcenter.mk ИЛИ НА ФЕЈСБУК СТРАНИЦАТА : Anti Aging Center by Promoitalia.

net

Олгица Стојимировиќ,

Сопственичка на Anti Aging Center by Promoitalia, Скопје

https://www.facebook.com/AntiAgingCenterMK/

https://www.instagram.com/antiagingmk/

 

prp-hair-loss-treatment

PRP МЕТОДА ВО ЛЕКУВАЊЕ НА ОПАЃАЊЕТО НА КОСАТА

PRP ( Platelet Rich Plasma ) e крвна плазма богата со тромбоцити, која со години се користи во медицината заради силниот ефект на регенереција и заздравување на ткивото. Плазмата богата со тромбоцити содржи бројни фактори на раст и биоактивни протеини кои влијаат и на регенерацијата и на обновувањето на косата.

Во кои случаи се применува PRP методата?

Губењето и опаѓањето на косата кај генетски условена андрогена алопеција, автоимуна алопеција ареата или други видови на алопеција на лузни, често претставуваат терапевтски проблем. Со примена на PRP методата во наведениве случаи може да се поттикне растење на нова коса. Тенките влакна се задебелуваат, а изретчената коса се згуснува.Фа кторите на раст и цитокините кои се ослободуваат со PRP терапијата ги стимулираат постоечките фоликули на влакната да растат, влијаат на создавање на нови крвни садови, регенерација и обновување на ткивото на главата. Со примена на PRP методата не се забележани несакани реакции, а може да се комбинира и со други методи за лекување на алопецијата.

prp_hair_loss_restoration

Примена на PRP терапија кај андрогена алопеција

PRP терапијата успешно се користи кај андрогената алопеција, алопеција ареата или алопеција на лузни. Најдобри резултати се постигнуваат во почетната фаза на проретчувањето на косата. Со терапијата се активираат фоликулите на влакното кои од стадиумот на мирување поминуваат во активна фаза на растење.

Примена на PRP методата кај мажи со андрогена алопеција

PRP терапијата е индицирана кај мажи со проретчена коса и губењето на влакната особено во делот на челото и слепоочниците, како и на темето. Што порано се почне со терапијата поголема е веројатноста за поголем раст на нова коса.

Примена на PRP методата кај жени со андрогена алопеција

Кај жени со андрогена алопеција PRP методата се применува кај дифузното проретчување на косата во темената регија, во сите стадиуми. Одлични резултати од терапијата се добиваат кај 90% од пациентите. Влакното станува подебело, косата се згуснува, се спречува понатамошното опаѓање на косата. Видливи резултати има после 2-3 третмани,кои  се прават на растојание од 1 месец, а потоа по една процедура на 6 месеци или 1 година.

Примена на PRP методата кај alopecia areata

PRP терапијата може да се примени кај оние пациенти кои имале во повеќе наврати појава на алопеција на одредени делови од скалпот, и кај кои стандардната терапија со кортикостероиди не дала видливи резултати. По PRP терапијата се забележува растење на нова коса во зоните зафатени со алопецијата. За постигнување на убави резултати потребни се 2-3 терапии на растојание од 1 месец. Терапијата може да се примени и на веѓите, доколку се зафатени со заболувањето.

Примена на PRP методата кај алопеција на лузни

Planopilaren lihen, Folikulitis и Diskoiden lupus се заболувања кои се предизвикани од различни воспалителни реакции на скалпот кои ги уништуваат фоликулите на влакното со дефинитивно губење на косата во зафатените регии. Доколку со воспалителниот процес не се уништени матичните клетки во фоликулите на влакното и лојните жлезди, со PRP терапијата можат да се стимулираат на повторно растење. Исто така, во ваквите случаи со PRP методата успешно се контролира воспалението и прогресијата на основното заболување. PRP терапијата се употребува и во случај кога стандардната терапија ( кортикостероиди, антибиотици) не дале резултат. Потребно е да се направат 3-4 третмани на растојание од 1 месец.

PRP методата и трансплантација на косата

По извршена трансплантација на косата PRP терапија овозможува полесно зараснување на раните и ефикасно одржување на пресадените фоликули на влакната.

prp-hair-b-a

Како изгледа процедурата на PRP терапија?

За да се добие плазма богата со тромбоцити која ке се аплицира во кожата на главата, на пациентот му се зема минимална количина на венска крв. После центрифугирањето на крвта, со раздвојување се добива плазмата богата со тромбоцити која ќе ослободи фактори на раст и цитокини. Патентираната PRP метода на Promoitalia се одликува со додавање на ДНК активатор, кој ќе ги активира факторите на растење а процедурата ќе има сигурни и долготрајни резултати. Вака подготвената плазма со мезотераписка техника се вбризгува во кожата на главата. Пациентот претходно се анестезира со локален анестетик во вид на крем, па непријатноста од самата процедура е сведена на минимум. Со оваа процедура се стимулираат фоликулите на влакната да растат, се создаваат нови крвни садови и се обновува ткивото на главата. После третманот нема никакви несакани реакции освен благо црвенило кое поминува после 1-2 часа.

 

 

СЕКОЈ МЕСЕЦ ANTI AGING CENTER BY PROMOITALIA ГИ РАДУВА СВОИТЕ ПАЦИЕНТИ СО ПОПУСТИ НА НЕКОЛКУ ТРЕТМАНИ.ИНФОРМАЦИИТЕ ЗА МОМЕНТАЛНИТЕ АКЦИИ МОЖЕТЕ ДА ГИ ВИДИТЕ НА НАШИОТ САЈТ www.antiagingcenter.mk ИЛИ НА ФЕЈСБУК СТРАНИЦАТА : Anti Aging Center by Promoitalia.

 

net

Олгица Стојимировиќ,

Сопственичка на Anti Aging Center by Promoitalia,Скопје

https://www.facebook.com/AntiAgingCenterMK/

https://www.instagram.com/antiagingmk/

 

 

bikiki-side-1

УЛТРАЗВУЧНА КАВИТАЦИЈА

Ултразвучна кавитација е метода на парцијално отстранување  на масните клетки и целулит со ултразвук.

Тоа е неинвазивна и безболна терапија која овозможува брзо, сигурно и ефикасно преобликување на телото. Масните наслаги во поткожното ткиво се разбиваат, што директно резултира со намалување на обемот во третираниот дел на телото.

Подрачјата со поинтензивно насоберено масно ткиво се третираат со бранови со поголема фреквенција, додека деловите на телото со помала количина на масно ткиво се третираат со помала фреквенција, како би се заштитил мускулот и неговата обвивка.

Ултразвучната кавитација е единствена нехируршка и неинвазивна постапка која целно ги отстранува масните клетки на стомакот, колковите, задникот и останатите делови на телото.

Наведената метода користи специфично делување на ултразвукот и бранови со одредена фреквенција. Таквата фреквенција овозможува ултразвукот да делува исклучиво до одредена длабочина при која не доаѓа до мускулите, а со тоа се оневозможува нивно оштетување.

Кавитацијата е физички феномен до кој доаѓа кога се судираат ултразвучни бранови. Ултразвучните бранови произведуваат енергија (притисок) која поттикнува формирање на вакуум меурчиња. Овие, поради брзината на движење на ултразвукот и зголемување на притисокот, се зголемуваат и, кога ќе ја постигнат својата максимална големина, експлодираат произведувајќи силна енергија (притисок) на внатрешните гасови. Тоа ја оштетува мембраната на масната клетка на начин на кој таа станува порозна и ги ослободува мастите што се во неа (масни киселини – триглицериди, холестерол и глицерин).

По разградувањето на масните клетки, мастите во облик на триглицериди одат во меѓуклеточниот простор, каде со помош на ензимска активност се делат на глицерол и виши масни киселини. Глицеролот оди во крвта, а вишите масни киселини во црниот дроб, каде се метаболизираат, како и маснотиите што ги внесуваме со јадењето.

Важно е да се спомне дека дел од разградената маснотија патува низ организмот во вид на липопротеини и мора да биде потрошена во вид на аеробна физичка активност, во спротивно, повторно ќе се наталожи на други места.

Ултразвучната кавитација се смета за одлична алтернатива на хируршката липосукција. Сепак, кавитацијата е далеку помалку агресивна метода за слабеење. Оваа метода не користи анестезија, ниту пак се сечат околните ткива.

Кавитацијата е сложена медицинска програма, која бара адекватен пристап кон самиот третман, следење на крвниот притисок и останатите параметри, кои можат да индицираат проблеми со кардиоваскуларниот систем, од што произлегува потребата третманот да го изведуваат исклучиво стручни медицински лица. За нејзино изведување е потребно добро познавање на анатомијата и физиологијата на телото.

Иако наведениов третман се користи како козметички, тој воопшто не е безопасен. Доколку не се земе во предвид актуелната состојба на клиентот на кој се спроведува кавитацијата, може да дојде до несакани нуспојави.

Кавитацијата во поголемиот број на случаи не предизвикува несакани нуспојави, но секако треба да се направи анамнеза на здравјето на клиентот на кој ќе се аплицира.

Доколку се почитува горенаведеното, можностите за нуспојави се сведени на минимум.

Луѓето со проблеми на црниот дроб, срцето и васкуларниот систем не би требало да се подложуваат на ваков третман поради дополнителниот притисок на ѕидовите на крвните садови. Исто така, не смеат да прават кавитација и лица со вградени пејсмејкери, дијабетичари, трудници, доилки, луѓе со висок холестерол и триглицериди, воспаление на средното уво (поради звукот кој притоа се јавува во ушите), фебрилни состојби, метални протези, рани или воспалителни процеси во подрачјето, венозна или лимфна инсуфициенција.

Кавитацијата е моментално една од најчесто користени и најпопуларни методи за слабеење, во склоп на програмите за медицинско слабеење. После зафатот површината на кожата е неоштетена, нема болки и клиентите веднаш после процедурата можат да се вратат на секојдневните активности.

Бидејќи на телото му е потребно време да ги хидролизира отпуштените триглицериди и да ги исфрли сите продукти од разградувањето на масните клетки, како и да ги преработи и елиминира ослободените масни киселини, третманите на кавитација се спроведуваат еднаш на 7-10 дена (не помалку од 5 дена), со задолжителна лимфна дренажа. Бројот на третмани е индивидуален и се одредува после иницијална дијагностика. Таа најчесто вклучува мерење на поткожното масно ткиво и  неговата дистрибуција.

Ултразвучната кавитација е предвидена за:

-преобликување и губење на локализирани масти (стомак,колкови,бедра,натколеници,задник)

-намалување на наслагите на целулит

-реактивирање на локалната циркулација

-подобрување на квалитетот на кожата и сврзното поткожно ткиво.

Доколку кавитацијата ја спроведуваат стручни лица праксата покажува брзо видливи и долготрајни резултати.

Во Anti Aging Center by Promoitalia користиме медицински апарат за ултразвучна кавитација-Proslimelt, произведен од Promoitalia.

_1364972711_850e_p

Најнов апарат во склоп на ултразвучната медицинска технологија за контурирање на телото, Proslimelt, користи ниска фреквенција на ултразвук за топење  на вишокот на маснотии и намалување на обемот.

Proslimelt

Ефикасноста, брзите резултати и неинвазивни техники го прават Proslimelt многу популарен меѓу пациентите.

Proslimelt1-1

Proslimelt исто така се користи за лекување на болки во зглобовите, чувство на топлина во зглобовите и во третмани како литотрипсија.

aparat 2

Со Proslimelt можат да се третираат 2 зони истовремено.

 

 

СЕКОЈ МЕСЕЦ ANTI AGING CENTER BY PROMOITALIA ГИ РАДУВА СВОИТЕ ПАЦИЕНТИ СО ПОПУСТИ НА НЕКОЛКУ ТРЕТМАНИ.ИНФОРМАЦИИТЕ ЗА МОМЕНТАЛНИТЕ АКЦИИ МОЖЕТЕ ДА ГИ ВИДИТЕ НА НАШИОТ САЈТ www.antiagingcenter.mk ИЛИ НА ФЕЈСБУК СТРАНИЦАТА : Anti Aging Center by Promoitalia.

 

 net

Олгица Стојимировиќ,

Сопственичка на Anti Aging Center by Promoitalia,Скопје

https://www.facebook.com/AntiAgingCenterMK/

https://www.instagram.com/antiagingmk/

 

 

carboxytherapy

КАРБОКСИТЕРАПИЈА

Карбокситерапијата е медицинска процедура при која во кожата или поткожното ткиво се вбризгува медицински гас-јаглерод диоксид.Јаглерод диоксидот е гас кој природно се ослободува од нашиот организам во текот на процесот на дишење и како таков не може да предизвика алергиски или било какви други несакани реакции.При лапароскопија се користат стотици пати поголеми дози од овој гас без никакви последици по организмот.

Riojuvenation_procedure_2

Карбокситерапијата на различни програми многу успешно се применува за редукција на стрии,стимулација на колаген и еластин,а со тоа и затегнување на ткивото,осветлување и намалување на подочниците,како и редукција на локализираните масни наслаги и целулит.

До триесетите години снабдувањето на нашата кожа со кислород опаѓа за 25%, а до 40-те за 50% за сметка на адекватно снабдување на внатрешните органи со кислород.Во недостиг на кислород клетките на кожата потешко се обновуваат и имаат намалена функција на создавање на колаген и еластин,што доведува до губиток на тонусот на нашата кожа.

Дали карбокситерапијата е нова процедура?

Оваа процедура се користи уште од 1930 година во француските бањи кога во базените се вбризгувал јаглерод диоксид како би се зголемила циркулацијата и би се забрзало зараснувањето на венските рани кај пациентите.Дваесет години подоцна,1950 година,започнува примената на карбокситерапијата во кардиологијата со вбризгување на гасот директно во поткожното ткиво кај пациенти со проблематична циркулација и покачени масти во крвта.Со понатамошната примена приметено е дека кожата кај третираните пациенти значително се подобрува на местата каде е аплициран гасот.Така 1993 година карбокситерапијата станува една од основните процедури во естетската медицина.

carboxiterapia-para-la-celulitis

Каков е принципот на третманот – карбокситерапија?

Со вбризгување на јаглерод диоксид во зоната под кожа се развива кисела средина која е сигнал на нашиот организам да обезбеди кислород и наталожи природни фактори на растење ( vascular endothelial growth factors ) на ткивото во третираната регија.Во тек на седум дена од третманот на местата на апликација постои зголемена природна дистрибуција на кислород,се создава потполно нова микроциркулација,се зголемува лимфна дренажа и на тој начин по природен пат се постигнува обновување на клетките на кожата.

carboxiterapia-ojeras

Како изгледа третманот карбокситерапија?

Во текот на третманот,со помош на апаратот Pro2Son на PromoItalia се вбризгува точно определена количина на стерилен гас со најтенки игли во кожата или во масното ткиво,зависно од посакуваниот резултат.Пациентот во текот на третманот може да чувствува благ притисок 2-4 минути а третираното поле станува благо зацрвенето поради изненадно наталожениот кислород.Веќе после 5 минути по завршувањето на третманот аплицираниот CO2 нашиот организам во потполност го менува со кислород.

Веднаш после процедурата пациентите можат да се вратат на вообичаените активност и никакво опоравување не е потребно.

_1364972612_78e4_p

Колку третмани на карбокситерапија се доволни?

Зависно од посакуваните резултати и третираните регии,обично се потребни 4-6 третмани на карбокситерапија и можат да се спроведуваат еднаш во 7 до 10 дена.Третманот карбокситерапија е кумулативен-секој следен третман го зголемува резултатот на претходниот.

За кои третмани се препорачува карбокситерапијата?

Темни подочници

Темни подочници кои се последица на ослабена циркулација или генетска предиспозиција.Со третманот карбокситерапија се подобрува циркулацијата и се намалува темната боја,а кај генетски предиспонирани особи присуството на кислород овозможува избелување на третираната регија.Ефектите од карбокситерапијата потребно е да се одржуваат еднаш до два пати годишно.

Целулит

Целулитот е најчесто е предизвикан од неадекватна лимфна дренажа и ослабена циркулација во ткивата на одредени регии.Карбокситерапијата ги решава двата проблеми а со подлабока апликација на CO2 се топат масните клетки и се обликува телото.

Стрии

Стриите настануваат како резултат на кинење на еластичните влакна на кожата.При третманот,со вбризгување на гасот се стимулира обновувањето на клетките и создавање на нов колаген и еластин,со кои се пополнува кожата на местата испукани од стрии.

Карбокситерапијата може да се комбинира со хемиски пилинзи,мезотерапија,PRP,апарати и/или ласер.

2017-04-18_13-59-42

 

 

СЕКОЈ МЕСЕЦ ANTI AGING CENTER BY PROMOITALIA ГИ РАДУВА СВОИТЕ ПАЦИЕНТИ СО ПОПУСТИ НА НЕКОЛКУ ТРЕТМАНИ.ИНФОРМАЦИИТЕ ЗА МОМЕНТАЛНИТЕ АКЦИИ МОЖЕТЕ ДА ГИ ВИДИТЕ НА НАШИОТ САЈТ www.antiagingcenter.mk ИЛИ НА ФЕЈСБУК СТРАНИЦАТА : Anti Aging Center by Promoitalia.

 net

Олгица Стојимировиќ,

Сопственичка на Anti Aging Center by Promoitalia,Скопје

https://www.facebook.com/AntiAgingCenterMK/

https://www.instagram.com/antiagingmk/

 

 

 

 

495-din-za-kompletan-anticelulit-paket-rucna-masaza-ultrazvucna-kavitacija-rucna-limfna-drenaza-u-salonu-mima-u-knez-mihajlovoj-ulici-3108-4

ЛИМФНА ДРЕНАЖА – ПРЕСОТЕРАПИЈА

Седечкиот начин на живот, стресните денови на работа и брзите патувања оставаат траги на вашето тело. Лимфна дренажа е терапија при која со метода на притисок на точно определени делови на телото механички се потиснува наталожената меѓуклеточна течност. Со терапијата се поттикнува функцијата на лимфниот систем за побрзо да се излачат штетните материи од телото како и прекумерната течност. Целиот третман доведува до состојба на опуштеност, намалување на отоците и болката, која евентуално била присутна претходно.

 

ОПИС НА ТРЕТМАНОТ

Сознанието дека современиот начин на живот покрај добри носи и низа на непријатни и несакани работи, станува се појасно и поболно. Постојаниот стрес, предолгото седење, прекумерната телесна тежина, неправилната исхрана-сето ова претставува оптеретување за нашиот организам. Последица е лошата циркулација на ткивата-особено на нозете, задникот и стомакот, собирање на отпадните продукти на метаболизмот, полнење и зголемување на волуменот на масните клетки, отекување на нозете, создавање на целулит и проширени вени.

Лимфата е безбојна водена течност која е богата со белковини и бели крвни клетки (лимфоцити).

Лимфниот систем е од витално значење за здравјето на секој поединец. Како составен дел од имунолошкиот систем, помага во борбата против инфекциите, во одржување на рамнотежата на течности во телото, ги враќа протеините во кардиоваскуларниот систем и ги апсорбира мастите и витамините растворливи во масти од дигестивниот систем и истите ги транспортира во венската циркулација. Лимфниот систем е изграден од голем број на тенки лимфни садови кои ја собираат лимфната течност од различни делови на телото. Насоката на движење на лимфата во лимфните садови е секогаш центрипетална. Во сосотојба на мирување за 1 час протекува 120 мл на лимфа.

Функција на лимфата е да го храни ткивото и да ги прифати и елиминира штетните материи (детоксификација на ткивото). Лимфоцитите играат важна улога во имунолошкиот систем, го штитат организмот од инфекции. Се формираат и складираат во лимфните јазли, кои се со различни големини и форми и се наоѓаат во целото тело. Постојат 400-700 лимфни јазли и најголем број се во пределот на стомакот, потоа во главата и вратот, а останатите се во аксиларниот и ингвиналниот регион. Функција на лимфните јазли е филтрирање на штетни супстанции, како што се бактерии, отрови, мртви клетки, создавање на лимфоцити и регулирање на  концентрацијата на протеини во лимфата.

Стагнацијата на лимфната течност може да го попречи протокот на лимфата низ лимфните садови. Забавена и намалена циркулација на лимфата доведува до таложење на токсини во телото, ја успорува испораката на хранливите материи до клетките и метаболичките процеси во нив, што понатаму негативно влијае врз работењето и состојбата на клетките, а со тоа и на ткивото и организмот како целина.

Лимфната дренажа е медицинско-козметички третман кој го поттикнува разградувањето на целулитот, намалување на обемот, ја поттикнува циркулацијата на ткивата и ги остранува едемите. Со лимфната дренажа, наречена уште и пресотерапија, се создава рамнотежа на течностите во организмот и подобра општа состојба на организмот.

Во AAC Promoitalia лимфната дренажа задолжително ја препорачуваме на пациентките кои не посетуваат за третмани за обликување на телото и сакаат уште подобри резултати. Лимфната дренажа на повеќе начини позитивно влијае на нашиот организам бидејќи пренесува хранливи материи и кислород од крвта до секоја клетка, а на враќање ги собира штетните материи и се враќа во крвотокот, па поради тоа се препорачува и после хируршки зафати бидејќи ја намалува болката, долготрајните лузни, задебелување на кожата, го зголемува имунитетот во третиранит дел на телото.

Лимфната дренажа во нашиот Центар може да се комбинира со сите третмани за обликување на телото, и се работи:

1.рачно

2.со машината Ray Light Code

3.со посебна програма на вибрирачката платформа Proellixe

_1364974678_fda3_p

КАНДИДАТИ

Кандидат за лимфна дренажа сте доколку:

 • имате лоша циркулација на ткивата – особено на нозете, задникот и стомакот;
 • ги таложите штетните продукти на метаболизмот;
 • ви отекуваат нозете;
 • приметувате целулитни промени на кожата и поткожното ткиво;
 • ви се појавуваат нови или забележувате влошување на постоечките проширени вени.

 

ПОДГОТОВКА

Нема посебна подготовка за лимфна дренажа. Се што треба да направите е да се опуштите, да уживате во третманот и да се препуштите во рацете на нашите специјалисти.

anticel_750_133724.jpg.axd

ТЕК НА ТРЕТМАНОТ

Механичката лимфна дренажа во AAC Promoitalia најчесто се користи во процесот на слабеење т.е. отстранување на целулитот, бидејќи е најефикасна во исфрлање на вишокот на течности и отстранување на отпадните материи од организмот кои се менуваат со здрави и хранливи материи кои доаѓаат со крвта.

Мануелната лимфна дренажа е нежна, специјална, терапевтска постапка со која се потпомага работата на лимфниот систем, односно се активира циркулацијата на лимфата, се стимулира регенерација и исхрана на ткивата, се зголемува одбрамбената способност на организмот. Таа има корисен ефект врз нервниот систем, како и врз мускулниот, лимфниот и имунолошкиот. Со лимфната дренажа се  постигнува рамнотежа на течностите во телото и се поттикнува подобра општа состојба на организмот. Ги регенерира и ја подобрува функционалноста на лимфните садови, капиларите и залистоците, делува на вегетативниот систем и го релаксира целото тело. Се изведува со посебни дренажни движења, со притисок и одредена насока заради елиминација на вишокот на течности и штетните материи од организмот. Лимфната дренажа е одличен третман за синдром на “тешки нозе”, проблеми со венска инсуфициенција или едем предизвикан од траума. Исто така е погодна за спречување на отоци, намалување на целулитот и добро секојдневно чувство.

Ray Light Code е апарат за фотобиомодулација,која користи LED технологија што стимулира биохемиски реакции и го поттикнува процесот на регенерација на клетките.Одличен при едематозен и фиброзен целулит,како и при задршка на течности.

Со овој третман механички се потиснува наталожената меѓуклеточна течност назад во крвотокот. На тој начин се намалуваат стомакот и колковите, се создава рамнотежа на протокот на хранливите материи и кислород, се подобрува циркулацијата и се спречува воспалувањето на вените, особено кај пациенти кои постојано седат на работното место.

Предности на комбинирање на рачната и апаратната лимфна дренажа:

 • се работи на цело тело
 • намалување на отоците на целото тело
 • разбивање и разградување на целулитот
 • подобрување на циркулацијата
 • ја зацрврстува и затегнува кожата
 • помага при исфрлање на токсичните материи од телото
 • примената на пресотерапијата помага при процесите на заздравување на телото.

2500-din-za-cudesnu-awt-anicelulit-terapiju-preoblikujte-svoje-telo-i-resite-se-zauvek-celulita-1155-2

ОПОРАВУВАЊЕ

Нема период на опоравување после лимфната дренажа.Третманот можете да го направите за време на пауза за ручек,и веднаш потоа да се вратите на секојдневните активности.

 

СЕКОЈ МЕСЕЦ ANTI AGING CENTER BY PROMOITALIA ГИ РАДУВА СВОИТЕ ПАЦИЕНТИ СО ПОПУСТИ НА НЕКОЛКУ ТРЕТМАНИ.ИНФОРМАЦИИТЕ ЗА МОМЕНТАЛНИТЕ АКЦИИ МОЖЕТЕ ДА ГИ ВИДИТЕ НА НАШИОТ САЈТ www.antiagingcenter.mk ИЛИ НА ФЕЈСБУК СТРАНИЦАТА : Anti Aging Center by Promoitalia.

 

net

Олгица Стојимировиќ,

Сопственичка на Anti Aging Center by Promoitalia,Скопје

https://www.facebook.com/AntiAgingCenterMK/

https://www.instagram.com/antiagingmk/

microagulhamentomonalisa

МЛАДОСТА Е ВО ВАШАТА КРВ – PRP ТРЕТМАН

Вашето тело поседува моќ да го регенерира и лекува ткивото на сите делови од вашата кожа.Матичните клетки го прават тоа секојдневно во текот на вашиот живот.PRP терапија за подмладување со матични клетки,позната е и како третман за подмладување со сопствена крв.Тоа е зафат кој ја користи моќта на лекување која ја имаат тромбоцитите и факторите на раст во крвта,како би се стимулирала реакцијата на матичните клетки.Матичните клетки помагаат во создавање на нов колаген и крвни садови,во обновување и подобрување на оштетената кожа и го успоруваат и ги бришат знаците на стареење.Повеќе од 30 години крвната плазма богата со тромбоцити со успех и препораки се користи при процесите на побрзото заздравување на ткивото,особено во ортопедијата и кардиологијата.Од 2005 година PRP плазма третманот се користи и во естетската дерматологија,благодарение на многубројните growth фактори кои ги содржи добиениот серум.

kimkbeforeafter

ОПИС НА ТРЕТМАНОТ

PRP терапија за подмладување со матични клетки е револуционерна метода при која се употребува минимална количина од вашата крв за подмладување на кожата.PRP подразбира одвојување на клетки и протеини кои се наоѓаат во крвта и нивно вбризгување во кожата.На тој начин се подобрува обновувањето на кожата и поткожното ткиво.Дел од крвта по кој методата го добила своето име е PRP (Platelet Reach Plasma) или во превод – плазма богата со тромбоцити.Со оваа постапка на природен начин ја поттикнуваме регенерацијата и подобрувањето на ткивото на лицето,ги намалуваме брчките и го подобруваме тонусот на кожата на лицето и на останатите делови на телото.Во PRP-то,покрај тромбоцитите се наоѓаат и факторите на раст и вашите матични клетки,кои понатаму го стимулираат процесот на обновување.Бидејќи при овој третман се користи вашата крв,не постои можност за нус појави.Третманот е во потполност нетоксичен,хипоалерген и не бара време за опоравување.

КАНДИДАТИ

При консултација со лекарот се проценуваат потребите кај секој клиент одделно,и се одредува најоптимален третман или комбинација од третмани.

PRP терапија за подмладување со матични клетки се користи за:

-намалување на мимичните брчки

-успорување на процесите на стареење

-зголемување на тонусот на кожата

-подобрување на релјефот на кожата

-отстранување на хиперпигментации

-лекување на акни

-намалување на постакни

-намалување на подочници

-подобрување на тенот на кожата

-отстранување на десквамација,сувост и чешање на кожата

-заздравување на микротрауми

-зголемување на локалниот имунитет на кожата

-подмладување на кожата на дланките и интимната регија

-третирање на стрии

-лекување на целулит

-поттикнување на раст на коса.

ПОДГОТОВКА

Пред самиот третман докторот со стандардна процедура вади 8мл од вашата крв.Болката која ќе ја почувствувате е еднаква на класичното вадење на крв.Потоа,со посебна техника,односно машина,крвта се центрифугира со голем број на вртења,при што се издвојува плазмата од останатите крвни елементи.

ТЕК НА ТРЕТМАНОТ

Вашите клетки се вбризгуваат во опуштената кожа и/или во брчките.Се користат многу мали игли,кои се слични на иглите за мезотерапија.Зависно од ефектот кој сакаме да го постигнеме,плазмата се вбризгува во поплитките или подлабоките слоеви на кожата.Првите резултати се видливи после првиот третман,но според искуство во примената на оваа метода,се препорачуваат 3 третмани на растојание од еден месец.Постапката потоа може да се повтори по 12 месеци.

PRP

ОПОРАВУВАЊЕ

Непосредно после третманот можна е појава на црвенило,оток или минимална болка во подрачјето кое е третирано.Симптомите се губат после неколку часа.Пациентите веднаш после третманот се враќаат на секојдневните активности.

Нагласувам дека при примена на оваа метода нема никакви резови или лузни,бидејќи се работи со инјекциски убоди.

Неколку недели после третманот видливо е општо подобрување во хидратацијата,структура и тонусот на кожата.По 3-6 недели започнува создавањето на новиот колаген и крвни садови,а во наредните 3-6 месеци се губат несаканите линии и брчки на кожата.Ефектите од терапијата се индивидуални и можат да траат од 12 месеци до две години.

МЕРКИ НА ПРЕТПАЗЛИВОСТ

PRP терапија за подмладување со матични клетки е едноставен и сигурен третман.Со оглед на тоа што PRP се издвојува од вашата крв,не постои можност за пренесување на болести,алергии или имунолошки реакции.

PRP терапијата не се применува во случај на тромбоцитопенија,автоимуни заболувања,бременост,хронични заболувања на црниот дроб,пациенти на антикоагулантна терапија.

ТРЕТМАН ВО Anti Aging Center by PROMOITALIA

PRP третманот во Anti Aging Center by PROMOITALIA подразбира подготовка,постапка и контрола после 2 недели, доколку е потребно.Пред самиот третман се одредуваат приоритетите,кои зони клиентот сака да ги третираме,а доколку после апликацијата на саканите регии остане доволно плазма,по желба се третираат и другите делови на лицето или телото.Од една епрувета се добива околу 4 мл плазма што е доволно за третирање на лице,врат,деколте и дланки.

Уникатноста на оваа метода во нашиот Центар е во додавањето на ДНК активаторот,кој ги активира факторите на раст и ги забрзува и пролонгира ефектите на третманот.

17934355_232152847265482_7543026795952472064_n

 

PRP третманот го користиме како самостојна процедура,но и во комбинација со мезококтели,хијалуронски филери,хемиски пилинзи,фракционен ласер и лифтинг со конци.

 

 

СЕКОЈ МЕСЕЦ ANTI AGING CENTER BY PROMOITALIA ГИ РАДУВА СВОИТЕ ПАЦИЕНТИ СО ПОПУСТИ НА НЕКОЛКУ ТРЕТМАНИ.ИНФОРМАЦИИТЕ ЗА МОМЕНТАЛНИТЕ АКЦИИ МОЖЕТЕ ДА ГИ ВИДИТЕ НА НАШИОТ САЈТ www.antiagingcenter.mk ИЛИ НА ФЕЈСБУК СТРАНИЦАТА : Anti Aging Center by Promoitalia.

 

 

 

net

Олгица Стојимировиќ

Сопственичка на Аnti Aging Center by Promoitalia,Скопје

https://www.facebook.com/AntiAgingCenterMK/

https://www.instagram.com/antiagingmk/

 

 

 

 

Pojacano-znojenje_uslugeimg

ПРЕКУМЕРНО ПОТЕЊЕ (ХИПЕРХИДРОЗА)

Голем број на луѓе имаат проблем со зголемено потење под пазувите,кое често се става под контрола со одредени средства против потење.Но,за жал,кај некои луѓе тоа не е доволно,па се јавува не само естетски,туку и емоционален проблем.

Стресот е најчестата причина за појава на хиперхидроза.Кофеинот и никотинот во поголеми количества исто така го зголемуваат потењето.

 

СРЕДСТВА ПРОТИВ ЗГОЛЕМЕНО ПОТЕЊЕ

Се користат најчесто антиперспиранти,лосиони и други средства на база на алуминиумова сол,па поради тоа често настануваат иритации или воспаление на кожата под пазувите.Кај потешки случаи се користи јонтофореза,таблети,одстранување на потните жлезди со липосукција или операција на прекин на нервните патишта.Повеќето од наведените методи имаат бројни нуспојави кои дури можат да бидат потешки и од самото зголемено потење.Ботоксот за сега,кога ќе се согледаат резултатите,должината на траењето на ефектот,безболноста и сигурноста на третманот,се покажа како најдобра можна метода.

КОЈА Е УЛОГАТА НА ПОТЕЊЕТО?

Главната улога на потењето е разладување на организмот и исфрлање на токсини.Потењето под пазувите ја нема таа улога,ниту пак било каква друга,па можеме да кажеме дека е непотребно.Главната улога во регулирањето на потењето ја има централниот нервен систем,па при стрес или нервоза доаѓа до прекумерно потење.

Botox-terapija-protiv-znojenja

БОТОКС

КАКО ДЕЛУВА БОТОКСОТ?

Улогата на ботоксот е во намалување на работата на потните жлезди,при што го блокира ацетил холинот кој го поттикнува потењето.Третманот не е штетен,ниту пак има било какво влијание врз здравјето.

КОЛКУ  ДОЛГО ТРАЕ ЕФЕКТОТ ОД ТРЕТМАНОТ?

Резултатот трае од 3 до 10 месеци.Ефектот е видлив по 7-15 дена,при што не е потребно да се користат никакви средства против потење.Поради третманот нема да се зголеми потењето на друг дел од телото и нема да биде посилно откако ќе помине ефектот.

ШТО ТРЕБА ДА СЕ НАПРАВИ ПРЕД ТРЕТМАН?

Еден ден пред третманот неопходно е отстранување на влакненцата под пазувите,за да може да се нацрта квадратната мрежа под двата пазуви.Добиваме просечно по 12 квадрати од секоја страна.Убодот се врши во секој од тие квадрати.

ДАЛИ ТРЕТМАНОТ Е БОЛЕН И ДАЛИ Е ПОТРЕБНО ВРЕМЕ ЗА ОПОРАВУВАЊЕ?

Третманот не е болен,нема никакви ограничувања и веднаш можете да се вратите на секојдневните активности,а трае само 3-5 минути.

Освен под пазувите,ботоксот се користи за прекумерно потење на дланките и стапалата.

prekomerno-znojenje

 

 

СЕКОЈ МЕСЕЦ ANTI AGING CENTER BY PROMOITALIA ГИ РАДУВА СВОИТЕ ПАЦИЕНТИ СО ПОПУСТИ НА НЕКОЛКУ ТРЕТМАНИ.ИНФОРМАЦИИТЕ ЗА МОМЕНТАЛНИТЕ АКЦИИ МОЖЕТЕ ДА ГИ ВИДИТЕ НА НАШИОТ САЈТ www.antiagingcenter.mk ИЛИ НА ФЕЈСБУК СТРАНИЦАТА : Anti Aging Center by Promoitalia.

net

 Олгица Стојимировиќ

Сопственичка на Anti Аging Center by Promoitalia,Скопје

https://www.facebook.com/AntiAgingCenterMK/

https://www.instagram.com/antiagingmk/