КРИОЛИПОЛИЗА (PROSHOCK ICE)

Губењето на тежината не секогаш ги доведува ефектите на сонот, особено кога станува збор за делови од телото како што се бутовите, стомакот и задникот. Исхраната и вежбањето можат да помогнат да се ослободите од непотребните телесни масти, но често не даваат доволно ефекти. За среќа, постојат начини за моделирање на вашето тело и ефикасно намалување на целулитот со помош на третмани на криолиполиза или ниска температура, што овозможува да се разрушат масните честички. Тоа е неинвазивна алтернатива на традиционалната липосукција.
_1364972724_6400_p

 

Каков е овој метод и какви ефекти можат да сепостигнат со него?

Традиционалниот метод на отстранување на непотребни масти е липосукција. Оваа процедура се работи на пластична хирургија, при што маснотиите хируршки се отстрануваат од најпроблематичните места на телото. Овој процес се одвива под локална или тотална анестезија. Методот и количината на отстранети масти зависи од општата здравствена состојба на пациентот.

Криолиполиза е алтернатива на липосукција. Оваа постапка е целосно неинвазивна и безболна за пациентот и не бара употреба на анестезија. При овој метод, маснотиите се отстрануваат со употреба на студ. Масните клетки се многу чувствителни на ниски температури, што им овозможува да бидат неинвазивно отстранети без да се влијае врз други ткива. Proshock Ice е уредот кој се користи за отстранување на несаканите масти во центрите на Promoitalia. При својата работа, го користи феноменот на криополизата, што овозможува да се создаде безболно обликување на телото, отстранување на целулитот и вишокот на маснотии од места каде што е тешко да се отстранат со методи како диета или редовна вежба.

Експертите од Anti Aging Центарот на Promoitalia укажуваат дека Proshock Ice дава најдобри резултати во случај на:

*отстранување на вишокот на масти од места кои тешко се моделираат: бутовите, абдоменот, задникот, рацете

*намалување на целулитот

*зацврснување на фигурата

*слабеење, намалување на обемот.

 

BYAb8dwCAAAWs87

За третманот криолиполиза се користат две сонди: ладење и ултразвук. Прво, кожата се лади до температура од 5 до -5 Целзиусови степени, благодарение на која мастите се распаѓаат. Потоа се користи сонда што емитува ултразвук. Во оваа фаза, звучните бранови емитирани од сондата на соодветната фреквенција го забрзуваат клеточниот метаболизам, благодарение на што побрзо се отстрануваат маснотиите од телото. Резултатот е тонирано тело и видлива загуба на килограми и сантиметри на најпроблематичните места.

Предности на отстранување на маснотиите со помош на криолиполиза:

*постапката не е инвазивна

* по постапката можете брзо да се вратите на секојдневните обврски и активности

*не е потребно закрепнување

*отстранувањето на непотребните масти со Proshock Ice е безболно и не предизвикува непријатност

*не е потребна анестезија

*методата е безбедена – ладењето на кожата не влијае на ткивата, дејствувајќи само на масните клетки

*по околу две недели, крајните резултати се видливи

*речиси целосна редукција на непотребните масти во областа подложена на третманот.

 

proshock

 

Контраиндикации за Proshock Ice:

-нарушувања во згрутчувањето на крвта

-хепатална и ренална инсуфициенција

-вметнати пејсмејкер или метални импланти

-бременост и период на доење

-активни акутни инфекции

-воспаление, рани на кожата

-болести како што се: Raynaud-ова болест, криоглобулинемија, хемоглобинурија.

Благодарение на употребата на феноменот на криолиполиза, можно е ефикасно и неинвазивно да се отстрани локалната прекумерна тежина, можно е да се изгуби до 15 мм масно ткиво.

 

Во Скопје, третманите со употреба на Proshock Ice се изведуваат во Anti Aging Center by Promoitalia.

 

СЕКОЈ МЕСЕЦ ANTI AGING CENTER BY PROMOITALIA ГИ РАДУВА СВОИТЕ ПАЦИЕНТИ СО ПОПУСТИ НА НЕКОЛКУ ТРЕТМАНИ.ИНФОРМАЦИИТЕ ЗА МОМЕНТАЛНИТЕ АКЦИИ МОЖЕТЕ ДА ГИ ВИДИТЕ НА НАШИОТ САЈТ www.antiagingcenter.mk ИЛИ НА ФЕЈСБУК СТРАНИЦАТА : Anti Aging Center by Promoitalia.

 net

Олгица Стојимировиќ,

Сопственичка на Anti Aging Center by Promoitalia,Скопје

https://www.facebook.com/AntiAgingCenterMK/

https://www.instagram.com/antiagingmk/