HAPPY LIFT – ПАТЕНТИРАНА ЛИНИЈА НА КОНЦИ НА PROMOITALIA

Happy Lift е клучот за враќање на времето со мали чекори, преку минимално инвазивна процедура, со краток период на опоравување, и ефект кој трае со години, без операција и лузни.

Сите конци од програмата Happy Lift имаат мали влакна или запци со посебен дизајн, во однос на нивната должина, густина и начинот на апликација, во смисла на симултан ефект на ревитализација и лифтинг. Еднаш ставени во хиподермот, боцките се закотвени, поттикнувајќи ја фиброзата неопходна за одржување на меките лицеви ткива, што доведува до нивно подигнување и репозиционирање.

Најсоодветни пациенти за Happy lift конците се мажи и жени на возраст од 30 до 60 години кои сакаат да го задржат својот младешки изглед.

Дополнителен производ кој е додаден во линијата на конците Happy lift e наменет за вагинален лифтинг.

Конците Happy Lift се ресорбирачки, направени од поли-млечен-капролактон – неалергиски производ, модифициран да трае подолго време пред да се разгради во човечката кожа. Нормално се разградуваат за околу 12-15 месеци по имплантацијата, но ефектот на лифтинг не исчезнува поради биостимулацијата и формирањето на нов колаген предизвикан од запците на конците.

Happy Lift конците имаат CE Сертификат кој гарантира квалитет на производот за целиот производствен процес, вклучувајќи и стерилизација и пакување.

Promoitalia има регистрација и признание од светските министерства за здравство во повеќе од 90 земји, како што се TGA (Австралија), ANVISA (Бразил), FDA (Тајланд), KFDA (Koреја), INVIMA (Колумбија), SFDA (Саудиска Арабија) (Кувајт и Дубаи), ФДА (Филипини), ХПА (Сингапур) и други.

 

 

Репозиционирање и подмладување

Free Floating

Без лузни, со краток период на опоравување

 

Free Floating се апсорбирачки конци кои овозможуваат мини-инвазивна интервенција за да се направи лифтинг на средниот дел на лицето, во пределот на образите. Постапката е брза, безбедна и лесна за имплементација. Не бара никаква инвазивност врз кожата, бидејќи конците Free floating се воведуваат преку долга спинална игла, позиционирана во поткожното ткиво, со локална анестезија.

Free Floating конците имаат двонасочни конвергирани запци. Кога конците се воведуваат во хиподермот, запците се отвораат и фиксираат, создавајќи потпорна структура за меките ткива на лицето и на тој начин го спречуваат секое поместување на конецот.

 

Позитивниот ефект на Free floating се случува веднаш по интервенцијата. Се забележува репозиција и регенерација на еластичноста на кожата (тродимензионален ефект). Резултатите се потенцираат од 2 до 10-12 месеци, а лифтинг ефектот е долгорочен.

Зголемено количество на хијалуронска киселина, колаген и еластин е видливо благодарение на фиброза предизвикана од специфичната форма на запчестите конци.

 

 

фрее

 

 

Лесни и брзи за апликација

DOUBLE NEEDLE

Симетрични резултати

 

Double needle се двонасочни конвергирани запчести конци кои овозможуваат брз, мини инвазивeн и природен пристап кон проблематичните зони со умерено опуштени ткива, без потреба од скалпел. Конците Double needle се апсорбирачки, наменети за субкутана апликација, без потреба од спинална игла, бидејќи тие имаат нетравматични игли во двата краја. Поради оваа посебна структура лекарите можат да ја спроведат оваа интервенција, формирајќи прави линии, што гарантира поефикасен лифтинг и тампонирање на кожата, овозможувајќи обновување на волуменот.

Постапката на поставување е брза, а пост оперативниот период е краток.

Double needle конците овозможуваат полесно позиционирање на двете половини на конецот, по прецизен начин што овозможува апсолутно симетричен резултат и правилно распределување  на ткивата од двете страни на конците.

Се користат за подигање на веѓите, потенцирање на долната линија на лицето, лифтинг на вратот.

 

доубле

 

 

 

 

Целосна ревитализација • Единствена еластичност

MESO COGS

Го подобрува тенот на кожата

 

Мeso Cogs се дел од производното портфолио на Happy lift и се специјално индицирани за: природна ревитализација на ткивата на лицето, ревитализација и тонирање на меките ткива на телото, подобрување на фацијалните контури.

Конците (4/0 USP) се направени од капролактон, материјал што е:

апсорбирачки

биокомпатибилен

безбеден.

Мeso Cogs се еднонасочни конци со микро запци (боцки), со револуционерен пристап за лифтинг на ткивата,обезбедување на ревитализација, подмладување и хидратација на кожата. Благодарение на нивната природна апсорпција и едноставноста на апликација, интервенцијата е минимално инвазивна.

 

месоц

 

 

 

 

 

Вагинален лифтинг

VAGINAL NARROWER

Иновативен, лесен и брз хируршки метод со одлични естетски резултати

 

Vaginal narrower се конвергирани, двонасочна запчести конци, кои ги надминуваат другите хируршки методи за третман на лезии на перинеалниот мускул. Благодарение на нивната ресорбирачка структура постапката е мини инвазивна, со краток период на опоравување.

Vaginal narrower конците може да се примени кај следните индикации:

за намалување на пролапсот на перинеумот, поради трауматично породување или по епизиотомија, кај естетски и функционални корекции за стеснување на влезот на вулвата.

Vaginal narrower се концин направени од капролактон, со нетравматични прави игли во секој крај.

Резултати:

минимално инвазивна техника

процедура со локална анестезија

брз период на опоравување.

 

26828123_10212285110297932_520123428_o

 

 

 

СЕКОЈ МЕСЕЦ ANTI AGING CENTER BY PROMOITALIA ГИ РАДУВА СВОИТЕ ПАЦИЕНТИ СО ПОПУСТИ НА НЕКОЛКУ ТРЕТМАНИ.ИНФОРМАЦИИТЕ ЗА МОМЕНТАЛНИТЕ АКЦИИ МОЖЕТЕ ДА ГИ ВИДИТЕ НА НАШИОТ САЈТ www.antiagingcenter.mk ИЛИ НА ФЕЈСБУК СТРАНИЦАТА : Anti Aging Center by Promoitalia.

 net

Олгица Стојимировиќ,

Сопственичка на Anti Aging Center by Promoitalia, Скопје

https://www.facebook.com/AntiAgingCenterMK/

https://www.instagram.com/antiagingmk/