ИНДИВИДУАЛНИ ОБУКИ ВО ААЦ PROMOITALIA

Дефиниција за естетската медицина :

Естетска медицина подразбира медицинска специјалност, која ја спроведуваат регистрирани и лиценцирани лекари, која опфаќа широк спектар на хируршки и нехируршки процедури или третмани, вршени со локална анестезија, за да се обнови, зајакне или модифицира изгледот, анатомијата или физиологијата на кожни, поткожни ткива или поврзани структури, со употреба на техники кои ги комбинираат естетските размислувања со третманот или спречувањето на болести, нарушувања или услови во промовирањето на физичкото и менталното здравје на пациентите.

Anti Aging Center by Promoitalia e овластен тренинг центар во естетската медицина кој нуди курсеви за обука на Ботокс и Дермални филери, Мезотерапија, PRP третман, Хемиски пилинзи и Мезоконци, како и Освежителни Базични и Напредни обуки. Ние сме број 1 козметички провајдер во Македонија и посветени сме на највисоките стандарди за нехируршка козметичка инјектибилна обука во согласност со најновите владини упатства. Нашата Академијата за медицинска обука се разликува од останатите обучувачи, не само со водење на курс за обука, туку и со обезбедување на нашите делегати со квалификација за естетска медицина.

Advanced-Botox-Dermal-Fillers-Training (1)

Ние ги обучуваме нашите кандидати на Базични и Напредни курсеви за Ботокс и Дермални филери, Напреден Мастерклас за комплетно контурирање на лицето, Мастерклас за филер на усни, Мезотерапија, PRP третман, Хемиски пилинзи и Мезоконци. Ние ги обучуваме лекарите, стоматолозите, медицинските сестри, акушерки, фармацевти и други медицински професионалци, како и козметичари. Нашите курсеви ви даваат многу практично искуство на живи козметички модели и ви овозможуваат да започнете да вежбате веднаш по обуката. Искусните лекари можат да ги прошират своите знаења за естетиката на лицето на нашиот Мастерклас.

Како доказ за успешно завршена обука се добива Сертификат, и истиот може да се користи според важечките прописи во Р.Македонија.

net

 

Олгица Стојимировиќ,

Сопственичка на Anti Aging Center by Promoitalia,Скопје

https://www.facebook.com/AntiAgingCenterMK/

https://www.instagram.com/antiagingmk/