ВИБРИРАЧКИ ПЛАТФОРМИ НА PROMOITALIA

Науката за вибрирачките платформи за вежбање е развиена во поранешниот Советски Сојуз пред 30 години,каде вибрациите за вежбање се користеле во тајните програми за спортисти и балет. Д-р Кармело Боско од Италија ја продолжи советската наука и го разви концептот на вибрации на целото тело. НАСА, вселенската агенција на САД, спроведе истражување со астронаутите да ги докаже придобивките од вежбањето со вибрации на целото тело.

Професионални спортисти , познати и се повеќе и повеќе обични луѓе насекаде низ Европа и светот користат вибрирачки платформи за подобрување на нивното здравје.

Во современиот свет,луѓето живеат со брзо темпо,па поради тоа го запоставуваат здравјето.Приметуваат дека нешто не е во ред дури кога ќе ги забележат перничињата на стомак.

Доколку имате малку слободно време,а голема волја да бидете убави и здрави,вибрирачката платформа е вистинското решение за вас.

Вибрирачката платформа е машина која работи на принцип на директна контракција на мускулите,а вие треба да бидете само во права положба,во зависност од тоа која група на мускули се третира.

Дебелината е една од болестите на модерниот свет,кој исто така ни наметнува исклучително витки фигури како идеали за убавина,па голем број на припадничките на понежниот пол,но и нивните посилни половини,пробуваат на различни начини да ги достигнат тие високи критериуми.Со помош на вибрирачка платформа можете да изгубите на тежина,да го обликувате своето тело,а пред се да се ослободите од стресот така што максимално ќе потрошите енергија за многу кратко време.

Promoitalia Anti Aging Center располага со две машини,кои се во основа вибрирачки платформи:

PROELLIXE VIBRATION

(10 минутно пасивно вежбање кое е еднакво на 1 час физички тренинг)

Proellixe-Salsa-Slimming-Machine

Машината Proellixe Vibration ќе ви помогне да го зајакнете вашето тело, да ослабите и да му дадете енергија на организмот без болка.

Користејќи ја Proellixe Vibration платформата 3 пати седмично, вие ќе загубите сантиметри во обем, ќе ги зацврстите коските, ќе ја подобрите циркулацијата!

Застанувајќи во исправена положба , боси, ќе почувствувате вибрации кои преку стапалата се распространуваат по вашето тело , вибрациите пасивно го затегнуваат секој ваш мускул на начин на кој што предизвикуваат милиони мускулни контракции, зголемувајќи го мускулниот тонус и бројот на мускулни влакна. Истовремено метаболизмот и енергијата во истите значително се зголемува.

Бидејќи вибрациите претставуваат пасивно вежбање , при вежбите нема потење и нема болки во мускулите затоа што нема зголемување на количина на млечна киселина во мускулите. Исто така нема појава на забрзано чукање на срцето, нема потреба од туширање после третман и нема болки во мускулите следниот ден.

Испитувањата покажуваат дека 10 минути вибрации на Proellixe Vibration  е еднакво на 1 час тренинг во теретана. Времето што го користите за вежбање на одделни мускулни регии ќе го скратите со 10 минутен тренинг на целото тело.

Со Proellixe Vibration  тренирате 95% од сите мускули за разлика од теретана каде што за еден тренинг тренирате 40-45% од мускулите.

          932d73_86b3a6efcf814f478d3d44ca9198db0d                              932d73_cb975b2988834abd8e5575dd7ef3e217                              932d73_aa499d030e8b4a409b547761cdf45342

                        БЕНЕФИТИТЕ НА Proellixe Vibration  ВРЗ ВАШЕТО ТЕЛО

 • Мускулен тонус и обликување на тело
 • Зголемена лимфна дренажа и забрзана циркулација
 • Детоксикација и подобрен метаболизам во масното ткиво како редукција на истото и намален обем
 • Зголеменото ниво на серотонин и ендорфин во крвта, подобро расположение
 • Зголемено ниво на растежни фактори кои соодветно и директно делуваат на anti aging процесот во вашето тело
 • Намалува продукција на кортизол (стрес хормони)
 • Зацврстува коски (подобрена состојба кај пациенти со остеопороза)

Proellixe Vibration  терапијата е соодветна за пациенти со многу медицински индикации вклучително и срцево болни, мултиплекс склероза, пациенти со остеопороза и мускулни трауми.

 

VIBROLIGHT

932d73_efbf392a6f7c4020b83a536b51f91931

VibroLight е најиновативна технологија во Европа за контурирање на тело и намалување на сите фази на целулитот.Станува збор за машина со уникатен дизајн кој комбинира осцилирачка платформа ProEllixe со интегриран систем за ласерска липолиза,кој исто така нуди LED и вакуум терапија.
VibroLight технологија овозможува постојана мускулна активност, моментална мобилизација на масти ослободени од страна на масните клетки, лимфна дренажна стимулација, без оштетување на околното ткиво и црниот дроб.

Vibrolight истовремено е комбинација на естетски третман и физички вежби, неопходни за согорување на мастите и го оневозможува нивното повторно депонирање.

Vibrolight е синоним на: ефикасноста и безбедноста во само неколку сесии со веднаш видливи, и долготрајни резултати.

Во само неколку минути, оваа методологија го: забрзува метаболизмот, ги елиминира мастите,ја стимулира дренажата и ја корегира силуетата.

ПРЕДНОСТИ НА VibroLight

 • Неинвазивно: Пациентите можат да ги извршуваат секојдневните активности и физички вежби веднаш по третманот.
 • Безболно: Пациентите не чувствуваат болка или непријатност во текот на постапката.
 • Безбедно: Клинички тестиран, не штети на околните ткива за време на ефектите на липолизата.
 • Одлични резултати: мускулна активност, ги елиминира мобилизираните масти, лимфна дренажна стимулација и намалување на целулитот.
 • Заштеда на време:Времетраењето на третманот,вклучувајќи го тренингот,е 22-28 минути.

ЗОШТО VibroLight Е ПОЕФИКАСЕН ОД ДРУГИТЕ LipoLaser МАШИНИ

VibroLight има вкупно 64 ласери за третман,додека водечките конкуренти имаат само 36.

 

932d73_62c894402cdd459690452d163d696bde

VibroLight цели:

(1) локализирани масти

(2) целулит во сите фази

(3) локализирано задржување на вода

Повеќето машини за липолиза можат да помогнат само доколку целулитит е омекнат. Едематозниот целулит е најтежок за третирање и не секоја машина за липолиза може да го отстрани. VibroLight има програма специјализирана само за овој тип на целулит!

VibroLight има вграден вакуум систем кој во текот на лекувањето:
– го промовира растот на колаген
– ја подобрува циркулацијата и  привлекува кислород и хранливи материи во текот на лекувањето.

 

СЕКОЈ МЕСЕЦ ANTI AGING CENTER BY PROMOITALIA ГИ РАДУВА СВОИТЕ ПАЦИЕНТИ СО ПОПУСТИ НА НЕКОЛКУ ТРЕТМАНИ.ИНФОРМАЦИИТЕ ЗА МОМЕНТАЛНИТЕ АКЦИИ МОЖЕТЕ ДА ГИ ВИДИТЕ НА НАШИОТ САЈТ www.antiagingcenter.mk ИЛИ НА ФЕЈСБУК СТРАНИЦАТА : Anti Aging Center by Promoitalia.

 

 

netОлгица Стојимировиќ

Сопственичка на Anti Аging Center by Promoitalia,Скопје

https://www.facebook.com/AntiAgingCenterMK/

https://www.instagram.com/antiagingmk/